Hur man går ner i vikt med sköldkörtelproblem

Ett och ett halvt år har gått sedan födseln, extra pund 6-7 är kvar. Med min höjd skulle det inte vara mycket kritiskt om kilogramen inte var i form av en livboj, jag skulle vilja ta bort dem med annat än plast. Men jag har knutpunkter i sköldkörteln, jag dricker ständigt piller, dvs bara äta är inte omöjligt. Jag har ingen styrka för fysisk utbildning, för för det första är jag nästan 40, och jag har ett 1,5-årigt barn som klättrar överallt och för det andra bara en ständig uppdelning. Dessutom äter jag i allmänhet lite, nästan ingen aptit. Men tyngden är, och magen går inte någonstans.
Finns det någon med samma problem som att vara? Teoretiskt förstår jag att jag skulle gå till gymmet ett par gånger i veckan, kanske problemet skulle ha lösts, men det finns helt enkelt ingen styrka, ingen önskan. Fysiskt ingen styrka.

Efter ursäkt började varför det är omöjligt att spela sport, läste jag inte längre. Svaret på titeln på titeln: inget sätt.

Vad skulle jag göra utan din värdefulla åsikt? Ämne i avsnittet sport eller diet?

Ja, så är svaret "inget sätt". Från dieter förlorar inte vikt, det är dags att förstå det äntligen.

Du vet vad en sköldkörtel är, hur det behandlas, och hur känns en person? Jag dricker ständigt hormoner, byter kursen var sjätte månad, beroende på staten. Jag bor på tredje våningen, och tills jag kommer till det från det första, har jag en svimning i ordets renaste bemärkelse.
Inget sätt - det betyder ingenting, tack för upplysande.

vilka piller dricker du?

Dosering? din vikt?

Ja, jag accepterar eutirox, men vad? Och därför säger jag att du inte kommer att gå ner i vikt genom att begränsa din mat, du måste mildt säga de bästa förutsättningarna för detta. Och i avsaknad av fysisk aktivitet, orsaken till dina svaga och yrliga stavar. Detta är i allmänhet inte normalt. Eller säger läkare att allt är okej, fortsätt det bra arbetet? Och om du också begränsar kroppen i mat - pipetter blir. Och du själv känner sig ledsen för dig själv, det kommer inte att vara någon mening.

Tja, för att säga att jag inte har fysisk aktivitet. Jag har inga hjälpare, två barn och ett hus på mig. Plus 15kg aktiv bebis, som kräver daglig vandring och klättrar överallt. I rullstolen kör vi inte, går, springar, faller, i allmänhet, i slutet av dagen är jag inte ens en pressad citron, men en freaking citronkandad frukt)
Eller tror du att jag sänder från under filten. under vilken jag bor och ångrar mig själv? Jag kan, och jag skulle vilja, men vem kommer att ge?

Höjd 175, vikt 68, 50-150 mg per dag enligt schemat.

i en sådan dos, äta mindre och gå ner i vikt !, inte lika snabb som vid 25, men fortfarande. fet, söt, stekt att inte äta! gå mer

Hur man går ner i vikt med sköldkörtelrecensioner

Alla rättigheter för material som publiceras på webbplatsen är skyddade av upphovsrätt och närstående rättigheter och kan inte reproduceras eller användas på något sätt utan upphovsrättsinnehavarens skriftliga tillstånd och sätta en aktiv länk till Eva.Ru-portens hemsida (www.eva.ru) bredvid med begagnade material.
För innehållet i reklammaterial är utgåvan inte ansvarig. Medieregistreringscertifikat El. Nr FS77-36354 daterad 22 maj 2009 v.3.4.87
© Eva.ru 2002-2018

Vi är i sociala nätverk
Kontakta oss

Vår webbplats använder cookies för att förbättra prestanda och förbättra webbplatsens effektivitet. Inaktivering av cookies kan orsaka problem med webbplatsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du vår användning av cookies.

Instruktioner. Hur man går ner i vikt om problem med sköldkörteln

Sköldkörtel och viktminskning verkar ibland vara oförenliga med koncept. Dysfunktioner i denna körtel leder till övervikt och normala kostvanor kan inte hjälpa till. Problemet kan fortfarande lösas, men vid framställning av en näringsdiet är det nödvändigt att ta hänsyn till patologins särdrag.

Kärnan i problemet

Sköldkörteln (sköldkörteln) eller, helt enkelt, sköldkörteln är det viktigaste organet i det mänskliga endokrina systemet som ständigt förser kroppen med ett antal hormoner som bestämmer metaboliska och metaboliska processer. Produktionen och distributionen av energi beror till stor del på produktionen av triiodotyronin (T3), thyroxin (T4) och sköldkörtelstimulerande hormon (TSH).

Hur påverkar nivån på dessa hormoner kroppsvikt? Med sin brist finns det ingen fullständig bearbetning av näringsämnen, vilket minskar kroppens energireserver. Som ett resultat reduceras hastigheten av metaboliska processer signifikant, och med dem den mänskliga aktiviteten. Kroppen börjar lagra energi i fettformen, vilket leder till bildandet av fettskiktet, d.v.s. övervikt. Med andra ord, när sköldkörteln inte är tillräckligt funktionell blir personen tuff. Detta symptom är mest karakteristiskt för en sådan patologi som hypotyroidism. Underskott av hormoner förekommer hos personer med fjärrkörteln, liksom med andra patologier i kroppen.

Den motsatta bilden observeras med överdriven produktion av T3, T4 och TSH, vilket är fixerat under hypertyreoidism. Utbytesprocesser accelereras genom att bränna överflödig energi. Det finns en ökad aktivitet i alla organens funktion, och sjukdomen manifesteras i form av viktminskning.

Således är sköldkörtelns dilemma och viktminskning relevant för organs otillräckliga sekretoriska funktion (i synnerhet vid hypotyroidism). Med denna patologi blir problemet med övervikt ganska allvarligt, och att gå ner i vikt även för 1 kg kräver specifika förhållningssätt.

Etiologi av problemet

För att utveckla ett system för att hantera extra pounds, är det nödvändigt att ta itu med orsakerna till sköldkörteln dysfunktion. Det kan orsaka cancer tumörer, goiter, postpartum thyroidit typ, men oftast hypotyreoidism. Störningar i kroppen kan leda till sådana faktorer som instabil produktion av kortisol för problem med binjurarna, försämrad progesteron och östrogen, diabetes, ärftlig predisposition, ohälsosam diet.

En viktig faktor i sköldkörtelns hälsa är intaget och absorptionen av jod, och både bristen på det och den alltför stora mängden är farlig. I det första fallet utvecklas goitre av endemisk typ och i andra hypothyroidism, och i båda fallen finns en övervikt. För att eliminera denna etiologiska mekanism är viktig balanserad näring. När man utvecklar sitt system är det nödvändigt att införa produkter med högt jodinnehåll, ta hänsyn till blockerande förmågor hos vissa produkter för jodassimilering (senap, blomkål, rovdjur).

En signifikant ökning av kroppsvikt blir en bieffekt som åtföljer avlägsnandet av det aktuella organet. Patienter som har borttagna thyroider upplever en markant brist på hormonerna T3, T4 och TSH, vilket omedelbart påverkar kroppsfett.

Principer för viktminskning

Frågan om hur man går ner i vikt med sköldkörteln, som nödvändigtvis löses med en endokrinologs deltagande och med hänsyn till organismens egenskaper, orsakerna till överdriven vikt, typ och stadium av sjukdomen. Bantning i sjukdomar i sköldkörteln bör inte störa den grundläggande behandlingen av patologi, i synnerhet bör inte överges av hormonbehandling. Att eliminera risken för komplikationer har otvivelaktigt prioritet över en sjuka kropps estetik.

Som en sjuk sköldkörtel, och viktminskning är i nära relation. Det önskade resultatet kan uppnås i följande riktningar:

  1. Drogterapi. För att gå ner i vikt med hypotyroidism i sköldkörteln, är det nödvändigt att aktivera metaboliska processer i kroppen, vilket uppnås genom att eliminera bristen på motsvarande hormoner. Denna effekt tillhandahålls genom användning av hormonella läkemedel, som inkluderar de nödvändiga ämnena av animaliskt eller artificiellt ursprung. Dessa medel hjälper till att gå ner i vikt med problem med sköldkörteln, men deras mottagning bör kontrolleras. En beroendeframkallande effekt kan uppstå.
  2. Effektoptimering. Att välja rätt kost hjälper till att fylla på kroppen med väsentliga spårämnen och vitaminer.
  3. Fysisk aktivitet. Styrka och hjärtutbildning bidrar till att optimalt bilda muskelvävnad, normalisera metaboliska processer och öka uthållighet, vilket hjälper till att bränna bort extra kalorier. Fysisk aktivitet, med en korrekt organisation av träning, kommer att ge ett positivt resultat. Lastens intensitet bör ökas gradvis.

När du utvecklar ett system för hur du går ner i vikt med thyroidhypothyroidism, kan du inte lita på din egen kunskap. En komplex metod bör utses av endokrinologi, med hänsyn till organismens egenskaper och sjukdomsförloppet. Med en sjukt körtel kan självmedicin leda till allvarliga komplikationer. Dessutom måste vi komma ihåg att processen att gå ner i vikt i det här fallet är långsam. Om problem av denna typ i ett normalt tillstånd löses, t ex inom en vecka, då med de aktuella sjukdomarna försenas de i 3-4 veckor.

Principer för dietdesign

Kan jag gå ner i vikt med sköldkörtelfunktioner? I denna fråga spelas en viktig roll av en balanserad kost. Korrekt utvald diet kan effektivt minska kroppsvikt, men för detta bör du överväga dessa grundläggande tips:

  1. Kardinal svältdieten försämrar körteln och leder inte till önskat resultat. Dessutom är den motsatta effekten möjlig.
  2. Dieten ska fylla kroppen med väsentliga substanser, vars brist förekommer som en följd av sjukdomen. Näring bör riktas mot normaliseringen av utbytet och energibalansen.
  3. Det finns ingen universell dietstabell för viktminskning under dessa omständigheter. Dieten görs individuellt med deltagande av en nutritionist och en endokrinolog. Samtidigt är det nödvändigt att säkerställa sådana villkor - uteslutning av kryddig, stekt och fet mat, rökt kött och pickles; ökad konsumtion av produkter med jodhalt mättnad av kosten med livsmedel med hög proteinhalt.
  4. Den mest användbara skaldjur, särskilt havskål, samt trädgårdsväxter (särskilt sallad).
  5. I kosten är det nödvändigt att minska innehållet i snabba kolhydrater.

Funktioner av kosten

Den kvantitativa och kvalitativa sammansättningen av kosten för viktminskning baseras på följande regler:

  • Grunden för kosten är proteiner, fibrer och komplexa kolhydrater. Enkla kolhydrater bör uteslutas.
  • Lågt och medelstort fettprotein ska vara minst 28-32 procent av den dagliga kosten. Proteiner med hög fetthalt utesluts.
  • Daglig förbrukning av fiber i mängden 26-42 g. Ökat fiberinnehåll kan leda till flatulens.
  • Protein frukost ska ges i kombination med fiber, vilket ger energi mättnad av muskler för efterföljande fysisk ansträngning.
  • Vid varje måltid bör proteinhalten vara minst 29-32 g och gå in i grönsakskålen.
  • Sammansättningen av kosten bör inte påverka effektiviteten hos de medicinska (hormonella) läkemedlen. Så, efter att ha tagit medicinen, kan livsmedel med högt innehåll av järn och kalcium konsumeras först efter 3,5-4 timmar. Kombinerar inte droger och kaffe.
  • Det rekommenderas att ge ett kaloriunderskott i intervallet 12-17 procent.
  • Lämplig dricksregim bör följas.

restriktioner

Från kosten för viktminskning vid sköldkörtelsjukdom är det nödvändigt att avsevärt begränsa eller eliminera sådana produkter:

  • Produkter som har en negativ inverkan på utvecklingen av goiter - blomkål och sprit, broccoli, kohlrabi; ropa, rutabaga och ropa; sojabönor; hirs; jordnötter; sötpotatis; vissa frukter (persika, päron, körsbär, plommon); mandlar och pinjenötter; jordgubbar; spenat; linfrö; rädisor. Användning av de angivna produkterna är möjlig endast efter värmebehandling.
  • Enkla kolhydrater finns i stora mängder i godis, honung, socker. För att begränsa dem bör man inte konsumera stora mängder söt frukt.
  • Bageriprodukter. Det rekommenderas att använda branbröd, brunt ris, lågkvalitativt pasta gjord av vete.
  • Raffinerad vegetabilisk olja. I allmänhet bör fetter i kosten inte överstiga 22-24 procent.
  • Livsmedel med högt glykemiskt index är begränsade i konsumtionen. Dessa inkluderar - betor, majs, potatis, bananer, morötter, apelsiner, vattenmeloner, russin.

Användbara rekommendationer

Metaboliska processer i kroppen accelereras med en tillräcklig mängd proteiner. För att öka den rekommenderas att öka intaget av proteinmatar - skaldjur, bönor, magert kött, äggvita. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt vitaminer och mineraler. Särskilt bidrar zink till normaliseringen av produktionen av hormonet T3. Selen har en positiv effekt. Det dagliga intaget bör vara - zink - upp till 24-26 mg, selen - upp till 430-460 mg.

Den erforderliga jodmängden ges av ökad konsumtion av tång och fisk. Den mest användbara sådan havsfisk som kummel, pollock, torsk. Hjälper till att eliminera jodbrist av jodiserat bordsalt. I menyn rekommenderas att mata bokhvet och havregryn, torkade aprikoser, fikon.

Ett antal patologier av sköldkörteln manifesteras av en signifikant ökning av kroppsvikten hos en sjuk person. Även under dessa förhållanden kan du säkerställa säker viktminskning, men för detta måste du balansera kosten och förbättra livsstilen.

Hur man går ner i vikt med sköldkörtelrecensioner

Palmer
Junior kock

Registrerad den: 28.10.2003
Meddelanden: 100
Plats: Murmansk

Olga Yamaguchi
Gyllene kocken

Registrerad: 10.06.2002
Meddelanden: 1797
Plats: Land av Rising Sun

Registrerad: 12.03.2003
Meddelanden: 363
Från: Litauen

bläckfisk
Gyllene kocken

Registrerad: 12.04.2003
Meddelanden: 1294
Från: Ryssland

Registrerad: 10.01.2004
Meddelanden: 29

bläckfisk
Gyllene kocken

Registrerad: 12.04.2003
Meddelanden: 1294
Från: Ryssland

bläckfisk
Gyllene kocken

Registrerad: 12.04.2003
Meddelanden: 1294
Från: Ryssland

Flickor. I allmänhet tittade jag igenom tidningarna av de hälsosamma livsstilar som jag har. Jag hittade inte detta recept. Jag frågar min svärmor. troligtvis gav hon det till henne. Hon har också problem med sköldkörteln.

Men jag hittade andra brev från personer som hade återhämtat sig i HLS. Därför kommer jag att reproducera fullständigt och tillsammans med dessa folks adresser:

1. HLS №8 2003
Loginova Anna Stepanovna,
309018, Belgorod region, Korogansky distrikt, sid. Pushkarino, d. 146

"Tropiskt recept på goiter
1 kg socker och 1 kg. Feijoa köttfärs, skift i en kruka och låt stå. Socker ska vara helt upplöst och feijoa juice. Ta denna blandning av 1 msk. på morgonen och på kvällen. Ta 10 dagar, sedan en paus på 10 dagar.
Du kan växla med följande recept:
1 kopp valnöt partitioner häll 0,5 liter. vodka och 10 dagar att insistera på.
Drick 1 tsk. på morgonen innan du äter. 10 dagar dryck-10 dagar paus.
Feijoa månad, månadspartition.
Var noga med att bli undersökt av ultraljud. Jag ångrar att hitta om detta recept efter operation. "

2.ОЗЖ nummer 7 2003
Savostyanova Nina Fillipovna,
602314, Krasnoyarsk Krai, Sharypovo, ul. Sovetskaya, 7.

"Hur jag fångade den diffusa goiteren
Det hände för 20 år sedan: Jag blev av med goiter.
Min glada upplevelse lämnar alla hopp om läkning.
Här är kompositionen av den terapeutiska tinkturen:
citron (massa) - 350 gr., juice av viburnum - 0,5 l., aloejuice - 250 gr., medicinskt extrakt - 200 gr., honung - 150 gr.
Aloe db 4-5 år, och i 5 dagar före skärning vattnar inte bladen växten. Omedelbart efter att du skurit löven ska de sitta i kylskåpet och hållas där i 7 dagar vid t = + 4 C.
Skär citronerna i bitar, ta bort benen, skalla och hoppa över köttkvarnen. Sätt den resulterande massan i disken, häll i viburnumjuice, aloe juice, alkohol och honung i förväg. Blanda allt grundligt, häll i mörka flaskor, kork och insistera på en mörk sval plats i 7 dagar, skaka dagligen.
Ta 1 msk. 3 sid. per dag 1 timme före måltiderna.
Kursen är utformad för hur mycket tinktur som är beredd och kan upprepas tills ett gynnsamt resultat erhålls. "

Men vad är skrivet i min katalog
MA Libint "Hälsa utan droger", ed. "Modern word", 1997:
- vodka-tinktur av valnötpartitioner (2 matskedar per 1 matsked vodka). ta 1 tsk. 1 sid. på dagen
- vodka tincture arma (alokazii)
- hagtorns plusser Vätskextrakt av 20-30 droppar 3 p. dagen innan måltiderna.
- lakritsrot (1 msk.), madderrotfärgning (2 msk.) 0,5 l. vatten.
avkok tas på morgonen för 1 glas.
- nypon. Buljong ta 1/2 msk. 3 sid. per dag.

Hur man går ner i vikt med sköldkörtelrecensioner

Om problemet är med sköldkörteln (det producerar hormoner felaktigt), drar det SUCH problemet med de andra organen bakom. från gynekologi till hår.

så. behandla det ordentligt. och avvisande av hormoner på grund av vissa principer är dumt

Är sköldkörtel behandlad av homeopati.
hon behöver också hormoner, hon producerar hormoner själv. och om det producerar dem för mycket eller lite - det kan bara ändras av hormoner.

till författaren
gå och sanningen, till endokrinologen. och bättre att 3. olika. och se vad de säger, vem ska utse vad.

då är det upp till dig.

Jag har också ett problem med sköldkörteln. i mer än 10 år på hormoner. vikt hålls när du gör sport nästan professionellt. som kastade - krypade upp !!

endast konstant övervakning av makt och rörelse kommer att hjälpa !! och förstås rätt behandling av sköldkörtel

"Sköldkörteln" vid uttunning

Övervikt, inte mottaglig för korrigering genom strikta dieter, kan bero på ett funktionsstörning i sköldkörteln. Organet hör till det endokrina systemet och varje dag producerar en stor mängd hormoner som påverkar nästan alla vitala funktioner i vår kropp, inklusive ämnesomsättning.

Om hur sköldkörteln och viktminskning är sammankopplade, och låt oss prata. Och vi kommer också att bestämma om ett viktkorrigeringsprogram, vilket inte bara säkerställer dess minskning, men kommer inte heller att skada hälsan.

Sköldkörteln och viktminskning - hur påverkar hormonvikten?

Sköldkörteln tar del i alla större processer:

  • i cellulär metabolism;
  • andning;
  • arbetet i hjärt-kärlsystemet och nervsystemet;
  • reglerar sexuell funktion
  • påverkar åldrandet
  • ansvarar för vårt emotionella tillstånd.

Minskningen i produktionen av hormoner (hypotyreoidism) minskar väsentligt metabolism. Vikt börjar öka, och eventuella försök att bli av med "plötsligt" lider de resulterande kilogramen en fiasko. Dieter är ineffektiva, och i gymmet finns ingen styrka.

Hypotyreoidism är en sjukdom med ett komplext syndrom, i vilken struktur följande symtom kan särskiljas (förutom fullständighet):

  • minskning av kroppstemperatur och chilliness;
  • svaghet, trött även på morgonen;
  • irritabilitet och tårförmåga
  • svullnad av lemmar, ansikte;
  • låg röst på grund av svullnad av vokalband;
  • torr hud, håravfall;
  • problem med avföring (förstoppning).

Är det möjligt att diagnostisera med ovanstående symtom? Nej, bara ett hormonprov (TSH, T4) kan avslöja en noggrann klinisk bild.

Hypothyroidism är inte en frekvent patologi. I genomsnitt lider 1-2% av kvinnorna av en minskning av sköldkörtelfunktionen och endast 0,2% av männen. Men för misstanke om dysfunktion måste du gå till en tid med en endokrinolog. Det hälsosamma arbetet i det endokrina systemet är nyckeln till ett kvalitetsliv. Extra pounds - inte den enda obehagliga konsekvensen.

Inte bara fungerar ämnesomsättningen vid extra höga hastigheter, även:

  • kroppstemperaturen ökar;
  • handskakning visas;
  • problem hjärtslag och svettning;
  • från känslomässiga störningar - hett temperament, aggression, sömnlöshet.

Men samtidigt ökar aptiten, och med överdriven eftergivenhet kan det hypotetiskt återhämta sig, men sådana fall är sällsynta i praktiken.

Självklart är "sömn" sköldkörteln och viktminskning ett problematiskt problem som oroar alla människor med hypothyroidism. Det största misstaget är vägran av hormonersättningsterapi (på grund av rädsla för att få mer vikt) och en stark kaloribegränsning.

Resultatet av denna indiscretion är inte bara en försämring av hälsan, men också en "bruten" ämnesomsättning, när de börjar återhämta sig från en blick på mat.

Sköldkörteln och viktminskning - hur man går ner i vikt med hypotyroidism?

Med en etablerad diagnos är det först nödvändigt att börja använda sköldkörtelhormonpreparat i den dos som anges av läkaren. Även om det inte finns en diet kommer vikten att återgå till normal inom några månader, eftersom metabolismen kommer att återställas och fettet kommer inte längre att lagras från varje kalori som ätas.

Det är oerhört viktigt att äta ordentligt med sköldkörteln dysfunktion. Dieten måste följa följande bestämmelser:

  • fullständig avvisning av snabba kolhydrater och deras ersättning med långsamma
  • införandet av ett stort antal färska grönsaker, smakliga frukter;
  • användningen av kli, fiber och andra icke-smältbara fibrer;
  • ökning av andelen proteinprodukter (dietkött, vit fisk, stallost);
  • dricksvatten och örtteck
  • kalori meny - inom 1600 kcal.

Glöm inte rollen av jod, zink och selen för att återställa sköldkörtelfunktionerna. På den dagliga menyn bör alger, skaldjur, fisk, bovete och havregryn, torkade aprikoser och fikon säkert vara närvarande, använd havjodiserat salt för matlagning.

Men nutritionists påminner om: du kan och bör gå ner i vikt, allt som krävs för detta är att eliminera de faktorer som framkallar viktökning, äter hälsosam mat och spelar sport.

Du bör inte se tillbaka på dem som äter kakor och inte återhämtar sig. Varje organism är en individualitet, och mänsklig lycka är inte dold under chokladisning.

När sköldkörteln fungerar i en hälsosam rytm, och du vill gå ner i vikt snabbt, gör vissa ett dödligt misstag - de börjar ta hormonläkemedel för att öka ämnesomsättningen. En obehaglig men ganska erfaren händelse blir en försämring av hälsan - symtom på hypertyreoidism (tremor, hjärtklappning, irritabilitet och andra).

Det är verkligen möjligt att gå ner i vikt på detta sätt - en ämnesomsättning som arbetar i handen bränner aktivt inkommande kalorier. Men vad händer nästa när drogen stoppas? Åtminstone - en snabb viktökning. Det värsta scenariot slutar på kirurgens kontor.

Ta hand om din hälsa. Lyssna på de signaler som kroppen skickar. Och inom viktminskning - allt är trivialt. Hälsosam kost och sport - den bästa panacea för övervikt med hormonella misslyckanden.

Hur man går ner i vikt med ett problem sköldkörtel?

Många tittar på deras figur. Men vid metaboliska störningar är det svårt att lösa problemet. En av orsakerna till detta fenomen är problem med sköldkörteln. Hypoterios leder till viktökning, vilket inte är så lätt att hantera. För att bekämpa diagnosen är det nödvändigt att göra ansträngningar, följa rätt näring, spela sport, göra massage, ta vissa mediciner. Läs mer om hur du går ner i vikt med sköldkörteln beskrivs nedan.

Tecken på sjukdom

Frågan om du kan gå ner i vikt efter att du har tagit bort sköldkörteln är oroande för många människor. Först och främst måste du förstå om det verkligen finns problem med sköldkörteln. Sjukdomen kan hittas av följande skäl:

  • Minskad immunitet och frekventa förkylningar mot denna bakgrund.
  • Frekvent förstoppning.
  • Konstant trötthet, även efter att ha vaknat på morgonen.
  • Smärta i lederna, musklerna, värk.
  • Konstant frossa.
  • Fördröjd menstruation.
  • Torrt hår och hud.
  • Ökad irritabilitet och vanligt dåligt humör.
  • Svullnad.
  • Ångest och depression.

Men en person med nedsatt aptit kan inte gå ner i vikt. Människor med denna sjukdom vill alltid sova. Särskild uppmärksamhet vid manifestation av symtom bör betalas efter födseln, liksom när de fyllt 40 år.

Viktminskningsproblem

För många människor, titta på figuren är frågan: "Hur man går ner i vikt med problem med sköldkörteln." Sköldkörteln är nödvändig för produktion av jod, jodhaltiga hormoner som främjar regleringen av ämnesomsättningen, tillväxten av vissa celler. Eftersom det är hon som ansvarar för normaliseringen av metaboliska processer, är det svårt att gå ner i vikt när sköldkörteln hormonella misslyckas, och tyngden ökar i sig.

Tack vare sköldkörteln produceras två metaboliska regulatorer, nämligen hormonet thyroxin och triiodothyronin. Om deras funktioner är försämrade upplever en person konstant hunger, dess ämnesomsättning minskar, vilket leder till att mat förädlas till energi och fettavlagringar uppträder på olika delar av kroppen.

Förstå kärnan i problemet, många bestämmer frågan om "hur man går ner i vikt med sköldkörtelhypotyroidism" läkemedel. Köpet av de första tillgängliga medicinerna för att normalisera sköldkörtelfunktionen kan tvärtom göra mer skada, vilket kommer att orsaka hälsoproblem. Detta är fel beslut! Det är nödvändigt att kontakta en endokrinolog för att klara de nödvändiga testen. Och då kommer specialisten att ordinera mediciner, bestämma terapeutisk kost och vid behov rekommendera gymnastik och massage.

bantning

Om hypotyroidism finns, ordinerar specialisten oftast läkemedel som innehåller sköldkörtelhormoner. Huvuddelen av behandlingen är dieting. Innan du går ner i vikt efter att du har tagit bort sköldkörteln eller i närvaro av problem med det är det viktigt att förstå att mono-dieter eller en minskning av kaloriintaget inte ger det önskade resultatet. Det är nödvändigt att i rätten inkludera rätt produktsortiment, samt följa ett antal allmänna regler, såsom:

  • Ät bråkdel, minst 5-6 gånger om dagen.
  • Ge föredraget att sakta kolhydrater istället för snabba.
  • Drick så mycket vatten som möjligt, välkomna örtdekok, till exempel från höfterna.
  • Huvuddelen av kosten bör innehålla proteiner.
  • Överstiga inte 1600 kcal per dag.

Mat måste vara rik på jod, zink, selen, på grund av vilket sköldkörteln kommer att regenereras. Dieten bör innehålla frukt och grönsaker, rik på mineraler och vitaminer, kli. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt användningen av fisk och skaldjur, särskilt fisk, räkor, bläckfisk. Sea Kale hör också till de hälsosamma livsmedel som behövs i kosten. Var noga med att utesluta sojabönor, alkohol, bakverk, feta livsmedel och korsfoderprodukter, som rädisor, rovor, kål, pepparrot, senap.

Övningar och massage.

Tillsammans med kost och motion behövs. De ska vara regelbundna och måttliga, du borde inte överbelasta dig själv. Du kan göra simning, aktiva utomhusspel, gå till gymmet 2-3 gånger i veckan och gör styrka och kardio träning. Vandring är också välkommen. Om du inte har tid till gymmet, kan du göra hemma. I stället för en hiss, ska du ta trappan och istället för en butik nära huset är det bättre att gå till ett längre snabbköp.

För viktminskning och ödem används massage. Det hjälper på kort sikt att bli av med överskottsvätska och följaktligen överskottsvolymen. Massage bör dock vara ett tillägg till kost och motion, och inte deras ersättning, annars kommer effekten att passera efter bara några veckor.

Faktum är att recensioner om hur man går ner i vikt med hypotyroidism i sköldkörteln, oftast positiv. Med iakttagande av enkla rekommendationer och rätt diet för att uppnå ett resultat är lätt. Det bör förstås att i alla fall förvänta sig en snabb viktminskning är inte värt det.

diskussioner

Nr 23 gå ner i vikt med hypothyroidism. M. Shomon.

303 meddelanden

Hur går ner i vikt med hypothyroidism?
När du har diagnostiserats med hypothyroidism sa läkaren lugnande - inget problem, du kommer att ta hormoner och din vikt kommer att återgå till det normala av sig själv eller med hjälp av en lätt diet. Men när tiden gick på blev kostvanorna alltmer stelta, du gick in i sport mer och mer - men din tyngd tänkte inte ens att falla. Endokrinologen ryckte på axlarna och sa att sköldkörteln inte hade något att göra med det, din hormonella obalans kompenseras och inget kan förhindra dig att gå ner i vikt. Du vände dig till olika läkare, bad om råd på forumet - men svaret var alltid detsamma - "har ingenting att göra med hypothyroidism, äta mindre, flytta mer!" Men du såg att något var fel.
Känd situation? Mary Shomon, författare till den amerikanska bästsäljaren Diet för hypothyroidism, hävdar att en eller flera sätt, de flesta hypotyroidpatienter har stött på det. Maria, din "kollega" på grund av sjukdom, spenderade en enorm tid och tid på att försöka räkna ut situationen och kom fram till att metaboliska störningar i hypothyroidism inte är begränsade till den enkla bristen på tyroxin. Därför, för att gå ner i vikt, är patienten inte tillräckligt med de sätt som friska människor använder. Hon noterar ett antal punkter som måste beaktas i din kamp med fetma.
Se till att din TSH är tillräckligt låg.
De flesta läkare föredrar att begränsa administreringen av thyroxin så snart TSH tar på sig normalvärdet. Denna hastighet är ganska bred - från ca 0,5 till 5,0 mU / l. När din TSH sjunker under 5,0 mU / L bestämmer din läkare därför att du lämnar den mängd T4 som tas på denna nivå. De nya rekommendationerna från National Academy of Clinical Biochemistry i Förenta staterna föreslår dock att man överväger den normala övre gränsen på 2,5 mU / l Vidare visar den kliniska praxisen hos många endokrinologer att för patienter med hypothyroidism uppnås optimalt välbefinnande vid en nivå av TSH på omkring 1,0 mU / L. Det vill säga, höga normala värden är bra för en frisk person, men är inte lämpliga för en patient som använder hormonbehandling.
Tar du något som interagerar med L-tyroxin?

Effektiviteten att ta L-tyroxin kan minska beroende på vad du äter och tar extra. Kalciumberedningar (inklusive kalcium i vitaminernas sammansättning), konsumtion av sojaprodukter, liksom östrogener (ingår i p-piller) kan ha en negativ effekt.
Äter du tillräckligt för att gå ner i vikt?

"Hungriga" dieter är strängt kontraindicerade i hypothyroidism. Metabolism, som inte är i bästa skick, kan dock sakta ner när kalorierna är under 1200 kcal. Brist på kalorier i din dagliga meny bör vara cirka 500 kcal, inte mer. Mary Shomon föreslår denna beräkning av kaloriinnehållet i din diet - multiplicera vikten i kilogram med 25 och subtrahera 200 kcal. Kanske, efter mängden mat som du har blivit van vid att äta de senaste åren, kommer det här värdet att tyckas stort för dig. Det är dock nödvändigt. Ät oftare, i små portioner - nivån på den grundläggande metabolismen ökar efter varje måltid.
Insulinresistens
Insulinresistens är ett tillstånd hos kroppen där en ökning av mängden insulin i blodet inte leder till bättre smältbarhet av socker. Din kropp kan inte omvandla kolhydrater normalt, och istället för att använda socker för energi lagrar din kropp fett. Du är hungrig. och bli fet. Dessutom leder insulinresistens till en ökning av blodtrycket, kronisk trötthet, ökad irritabilitet och ökar risken för utveckling av diabetes och ateroskleros. Det förvärrar också nedbrytningen av fett i kroppen, vilket ytterligare hindrar dig från att gå ner i vikt.

Tatyana Insulinresistens är en frekvent följeslagare av hypotyroidism. Kliniska markörer för insulinresistens bukfetma är typ (volymförhållandet mellan midja och höft på mer än 0,8 och 1,0 för kvinnor - män), såväl som ofta påträffas i denna sjukdom acanthosis nigricans - rynkig, hyperpigmenterad hud, ofta under armhålorna, på armbågar, knäböjning.
Hur hanterar man detta obehagliga tillstånd? Det mest effektiva sättet att minska insulinresistens är viktminskning. Här är en sådan ond cirkel. Dietrekommendationerna för insulinresistens är som följer - du bör begränsa det fett du äter, och lika viktigt, mängden enkla kolhydrater som ingår i socker, vitt mjöl, söt frukt, potatis och så vidare. Du är kategoriskt inte lämplig för många dieter med låg fetthalt som nyligen varit populära, där det erforderliga kaloriinnehållet uppnås genom att öka mängden kolhydrater. Ät grönsaker, baljväxter (men inte soja, som!), Lean kött - kalkon, kyckling, kalvkött. Generellt är rekommendationerna ganska standard. Ett nästan omedelbart resultat av en sådan kost blir en förbättring av välbefinnandet - en minskning av trötthet, en normalisering av sömnen, du kommer inte längre att känna dig "överväldigad". Nåväl, i framtiden kommer självklart också vikten att minska.

Den andra viktiga faktorn i kampen mot övervikt är fysisk aktivitet. Långa aeroba övningar rekommenderas - promenader, simning, motioncykel. En daglig timmes promenad kan förbättra insulinkänsligheten med 40%!

Det finns också farmaceutiska preparat som ökar insulinkänsligheten. Du kan rådgöra med din endokrinolog om att ta någon av dem.
aptit
En annan följd av hypotyroidism är inkonsekvensen i hjärnans reaktioner med nivån på ämnesomsättningen.
Eftersom patientens metabolism är långsam, ger hjärnan kommandot till bristen på ämnen som han behöver för sent. Som ett resultat äter du mer än din kropp faktiskt behöver. Ett annat hinder för hjärnans del - din kropp upplever ständigt den så kallade "fysiologiska stressen". På grund av detta minskar serotoninivån och detta förhindrar dig också att gå ner i vikt. Kampverktygen här är de aerobiska lasterna som redan nämnts, liksom användningen av sedativa. Det är inte nödvändigt att ta kraftfulla antidepressiva medel, tillräckligt med växtbaserade preparat - till exempel Johannesjurs (eller preparatet av Hypericum Deprim).

Vi hoppas att denna information kommer att vara till nytta för dig i din svåra kamp med fetma, och du kommer att uppnå framgång.
Lycka till på denna resa!

****** Hur man går ner i vikt med hypothyroidism? (Galina Filippova, allmänläkare, kandidat för medicinska vetenskaper)
Det bästa sättet att gå ner i vikt med hypotyreoidism är att kompensera för sköldkörtelns funktion. Det finns dock ytterligare dietregler för viktminskning.
tyngdförlust, hypothyroidism
Hypotyreoidism är en sjukdom i sköldkörteln där effekten av sköldkörtelhormoner på organ och vävnader minskar. Detta kan hända:
som ett resultat av körtelns oförmåga att syntetisera rätt mängd hormoner;
i sjukdomar i hypofysen och hypotalamusen, när produktionen av sköldkörtelstimulerande hormon (TSH) minskar, tvingar sköldkörteln till arbete;
med förlust av perifer vävnadskänslighet mot sköldkörtelhormoner.
Hos hypotyreoidism är det en nedgång i alla metaboliska processer, inklusive energi och fettmetabolism, vilket leder till en liten ökning av kroppsvikt (med 2-4 kg), svaghet, sömnighet, apati, oförmåga att röra sig och arbeta. En viss ökning av kroppsvikt beror också på vätskeretention i kroppen.
För viktminskning i hypothyroidism är motorbelastningar viktiga. När fysiskt
Arbetet accelererar metabolismen, fördelningen av fettreserver med frisättningen
energi. Ju större en muskelmassa är desto mer aktiv är flödet
metaboliska processer och snabbare viktminskning

Hur snabbt gå ner i vikt med hypotyroidism?
Tyvärr är det inte nödvändigt att ställa in en snabb minskning av kroppsvikt mot bakgrund av hypotyreoidism. Det tar i genomsnitt 3-4 månader att återställa normal sköldkörtelfunktion. För att göra detta är det nödvändigt att strikt följa doseringsregimen som föreslagits av endokrinologen och övervaka TSH, T4.
Med adekvat behandling i flera månader uppträder eutyroidism - ett tillstånd i vilket vävnader får en tillräcklig mängd sköldkörtelhormoner och en gradvis minskning av vikt uppstår.
Är det möjligt att svälta med hypothyroidism?
Ett av de vanliga sätten att snabb viktminskning är fastande. Men i fallet med hypotyreoidism kan du inte svälta. Med en skarp begränsning av mat i flera dagar byter kroppen till ett ekonomiskt sätt att använda energi. Alla näringsämnen kommer in i kroppen, han försöker reservera i reserven. Minskad metabolism förvärras.
Dessutom, mot bakgrund av hypothyroidism, är matsmältning, absorption och assimilering av näringsämnen i regel störd, kroppen är bristfällig i vitaminer och mineraler. Att begränsa kosten kan leda till vitamin- och mineralbrist.
Betydande viktökning för hypotyreoidism är inte typiskt och som regel
är associerad med andra hormonella (till exempel utveckling
insulinresistens), smaksättningsmedel (speciellt
näring) eller ärftliga skäl.
Kost och regim för hypotyreoidism
Reglerna för viktminskning i hypothyroidism skiljer sig inte från principerna om hälsosam viktminskning under normala förhållanden. Måltider bör vara vanliga, i små portioner, eftersom matintag ökar metabolismen.
Vid hypotyroidism rekommenderas att minska andelen fetter, särskilt av animaliskt ursprung, och att vägra att acceptera lätt smältbara kolhydrater (sötsaker, bakning, socker, sylt, honung, konfekt, etc.).
För en fullständig syntes av hormoner behövs proteiner, så det är användbart att berika kosten med stuga ost, magert kött och fisk. Fisk och skaldjur innehåller en rad mineraler och vitaminer som är användbara för patienter med hypothyroidism. De är också önskvärda att inkludera i veckans meny.
Expert: Galina Filippova, allmänläkare, kandidat för medicinsk vetenskap
Författaren: Natalia Dolgopolov

Effektiv diet för viktminskning med sköldkörtel

En diet för viktminskning med sköldkörtel utesluter från din vanliga uppsättning livsmedelsprodukter som överbelasta kroppen med kolhydrater, fetter, salt: konserverad mat, rökt kött, fett kött, korv, alkohol, kaffe.

Korrekt utvalt träning och diet hjälper till att inte bara minska vikt, men också för att besegra sjukdomen.

Om du märker att kroppsvikten växer utan någon uppenbar anledning, och ökningen i fysisk aktivitet och kostbegränsningar inte ger märkbara resultat, kolla din sköldkörtel.

Viktproblem, kontrollera sköldkörtel

Sköldkörteln producerar ett speciellt hormon - tyroxin. Detta hormon är ansvarigt för hur snabbt ämnesomsättningen i människokroppen. Om ett humant hormon frigörs i överskott accelereras de metaboliska processerna, annars - sakta ner.

Långsam metabolism är den främsta orsaken till viktökning.

Och tills körningens arbete korrigeras, kommer ingen träning att ge ett stabilt resultat.

Tecken på brist på produktion av tyroxin

  • Minskning av arteriellt tryck, kroppstemperatur, puls.
  • Försvagning av hörsel, syn, minne, informationsuppfattning.
  • Torrhet och skalning av huden, utseendet på tidiga rynkor, skört hår och naglar.

Om du märker något av ovanstående kan du göra ett litet prov:

Före sömn applicera tre jodremsor av varierande intensitet på utsidan av höger underarm: svag (1 slag), medium (2-3 slag) och mörk (4-5 slag). På morgonen, se hur de har förändrats.

Om bara en ljusremsa har absorberats kan du normalisera funktionen av sköldkörteln, och följaktligen ta bort de extra punden genom att välja rätt diet.

Om alla remsor har absorberats fullständigt, ska du gå till en endokrinolog. Endast en specialist efter undersökningen hjälper dig att balansera arbetet med sköldkörteln.

Du bör dock inte förvänta dig snabba resultat om du inte hjälper din kropp själv. Korrekt utvalt träning och diet hjälper till att inte bara minska vikt, men också för att besegra sjukdomen.

Hjälp dig själv eller diet med sköldkörteln bantning

En diet för viktminskning med sköldkörtel utesluter från din vanliga uppsättning livsmedelsprodukter som överbelasta kroppen med kolhydrater, fetter, salt:

  • konserverad mat, rökt kött, fett kött, korv;
  • alkohol, kaffe, starkt te;
  • vitbröd, chokladkakor, socker, vitt ris;

Mata din sköldkörteln med jod:

  • spendera en vecka av jodmassage
  • ta ett bad med havsalt;
  • ät så mycket jod som möjligt.

Hur man spenderar jodmassage

Med blod fördelas jod i hela kroppen. Varje dag före sänggåendet rita ett mörkt nät med jod: första dagen till höger underarm, sedan till vänster, höger glans och vänster glans.

I slutet av veckan kommer fläckarna inte att absorberas helt. Upprepa kan inte vara tidigare än 3 veckor.

Funktioner av näring med obalans

Det är nödvändigt att öka mängden protein, mejeriprodukter, olika spannmål (utom ris), grönsaker och frukter.

Begränsa användningen av livsmedel som är rika på vitamin A: lever, pumpa, morötter, aprikos.

Sprid den dagliga rationen för 5 receptioner per dag och följa den föreskrivna kosten. Gör vänner med baljväxter, majs och rotgrönsaker. Hirs och vitkål är värdelösa för personer med sköldkörtelsjukdomar, eftersom de innehåller ämnen som hindrar jod från att assimilera. Drick mer vatten (minst 1,5 liter per dag).

Diet för sköldkörteln att bli av med extra pounds

Innan du går vidare till diet måste du rengöra kroppen. Först bör du rengöra tarmarna. Det finns många sätt beskrivna, men det snabbaste och mest effektiva är kolonhydroterapi.

Nästa steg är blodrening. God effekt kommer från att äta selleri och vitlök, rädisa, linfrö, avkok av näsblad och blomställningar.

Nutritionists rekommenderar vegetarisk mat. Mat bör vara ganska olika.

Detta är lätt att uppnå, eftersom listan över produkter är ganska stor:

  • orefinerad vegetabilisk olja;
  • icke-fettprodukter med jäst mjölk
  • honungskam;
  • gröt från bovete, havregryn, korngryn, linser;
  • Röda grönsaker, färska eller bakade;
  • torkade frukter (fikon, pommes frites, datum, torkade aprikoser, torkade aprikoser);
  • zucchini, aubergine, majs, squash, ärter, bönor, sojabönor;
  • äpplen (med stenar), päron, aprikoser, plommon;
  • vegetabiliska buljonger;
  • mörkbröd, helst osyrad
  • fisk och skaldjur;
  • vattenmeloner och meloner;
  • persimmon, druvor.
Läs också

Vad kan jag äta med en diet för viktminskning

Något om fysisk aktivitet

Någon diet för att minska vikt utan rimligt valda enhetlig fysisk träning är ineffektiv. Enligt instruktörerna i fysisk terapi kan viktminskning med en sjuk sköldkörtel uppnås endast med regelbundna sportaktiviteter som varar minst 1 timme per dag.

En bra effekt i kombination med en balanserad diet (högst 2100 kcal per dag) ges med en timmes cykling.

Normalisering av vikt med en sjuk sköldkörtel är inte en lätt uppgift.

Vägen till framgång kommer att vara svår och lång, men med korrekt genomförande av läkarens rekommendationer, regelbundna klasser för fysisk utbildning, strikt överensstämmelse med daglig behandling och kostbegränsningar, kommer du definitivt att uppnå ditt mål.

Expert video rekommendationer

VIKTIGT! Behöver repost i sociala program!

Vi lägger hela vår själ i projektet för att bli bättre. Stöd oss ​​- klicka på en av knapparna nedan.

Hur kan jag gå ner i vikt med sköldkörtelsjukdom?

Människor som lider av metaboliska störningar, kämpar med övervikt med sköldkörtelsjukdom. Hur man går ner i vikt med sköldkörtel sjukdom Det är svårt för många av patienterna att lösa problemet, eftersom det kräver konstant kontroll över sig själva, deras kost.

Diagnosen "hypotyreoidism" betyder att den mänskliga sköldkörteln hela tiden upplever brist på de nödvändiga hormonerna. Med tyrotoxikos och hypertyreoidism, tvärtom produceras för mycket hormoner. De behövs för att alla system i människokroppen ska fungera optimalt. Accelererande metabolism - den övergripande faktorn som påverkar viktminskning. Överskott och brist på hormoner saktar ned metaboliska processer och leder till bildandet av övervikt. Att hantera det är ganska svårt. Men läkare säger att det går att gå ner i vikt med sådana sjukdomar. För att göra detta följer du ett antal regler.

Personer som lider av metaboliska störningar kan gå ner i vikt efter ett antal regler.

Anledningarna till att personer med sköldkörtel sjukdom inte gå ner i vikt

Om sköldkörtelns aktivitet är bristfällig absorberas och släpps ämnen långsammare. Kroppen lagrar energi i form av fett. Att bli av med 1 kg blir därför ofta en mycket arbetskrävande process. Hypothyroidism ger trötthet och tar energi, så nödvändigt för ett aktivt liv. Det är därför att även enkla fysiska övningar blir svåra.

Långa metaboliska processer och brist på fysisk aktivitet leder till en ökning av onödig vikt. Hos alla människor orsakar sköldkörtelsjukdomar biverkningar i form av övervikt. Om kroppsvikt har en egenskap som varierar för dramatiskt är detta en anledning att hänvisa till en endokrinolog för att kontrollera funktionen av sköldkörteln.

När sköldkörtelns aktivitet är bristfällig lagrar kroppen energi i form av fett.

En annan orsak till den kraftiga viktökningen, tror forskare på hormonella förändringar i kvinnornas kropp under graviditeten och efter förlossningen. Det finns exempel när kvinnor på arbete inom några månader fick mer än 25 kg, eftersom det fanns en störning i sköldkörteln. Frågan om att gå ner i vikt med denna omständighet har varit praxis av läkare i mer än ett år och har gjort betydande framsteg när det gäller att lösa problemet.

Sköldkörteln är formad som en fjäril. I storlek - liten. Dess placering är den mellersta delen av nacken. Detta organ producerar hormoner som är extremt viktiga för livet: triiodotyronin (T3), tyroxin (T4). Deras korrekta förhållande utgör den optimala energiprocessen. Detta inkluderar överföring av syre till cellerna (energi produceras i dem).

Så, sköldkörteln tar kontroll över nästan alla kemiska reaktioner. Till exempel, om T3 är i cellen och stimulerar dess metaboliska processer, kopplar andra hormoner omedelbart till denna aktivitet.

Sköldkörteln tar kontroll över praktiskt taget alla reaktioner i den kemiska planen i människokroppen.

Bland sjukdomar i sköldkörteln är goiter, cancer, postpartum thyroidit. Men oftast fixar läkare hypothyroidism och hypertyreoidism. Skälen till bristen på sköldkörtelhormoner är:

  • Binyreinsufficiens och associerade instabila kortisolnivåer.
  • Brist eller överskott av progesteron eller östrogen.
  • Insulinberoende eller vice versa.
  • Ärftliga faktorer.
  • Konstant dieter eller undernäring på grund av social nöd.

I vilket fall som helst, rätt diagnos förknippad med en kraftig viktökning, sätt läkaren. Det är nödvändigt att konsultera en endokrinolog.

Ärftlighet kan orsaka problem med sköldkörteln.

Åtgärder som skall vidtas

Först av allt, ge dig själv ett löfte att du inte kommer att självmedicinera. Men för att kontrollera nivån av jod i kroppen, som har en direkt inverkan på sköldkörteln, är hemma möjligt. Fäll upp armen med insidan uppåt och en bomullspinne dra ett jodgall strax under armböjens böjning. Situationen när den absorberas bokstavligt inför våra ögon indikerar brist på detta element i kroppen.

Gå nu till endokrinologen. Tänk inte att genom att komma till apoteket och köpa ett vitaminkomplex för personer med hypothyroidism, kommer du att lösa ditt problem. En omfattande undersökning och vid identifierade avvikelser i sköldkörteln är utnämningen av individuell behandling nödvändig. Utan en omfattande undersökning är valet av droger eller ingrepp omöjligt.