Granskning: Sensorer för Dexcom G4 / G5 Platinum - Sensorn är en diabetic vän, om du gör vänner med honom korrekt.

Jag fortsätter min berättelse om systemet för fjärrövervakning av blodsocker DEXCOM G5.
Den första och viktigaste delen av den är sändaren, jag skrev om det HÄR.
Och nu ska jag prata om sensorn, som är direkt på huden.
Ser ut som en låda med sensorer så här.

Tyvärr är officiellt i Ryssland inte till salu, liksom sändare. Endast i nätbutiker eller med händer. Eftersom varorna är från USA.

Hållbarhet är vanligtvis liten. Men jag kommer att berätta förtroende för att sensorer som har löpt ut är mindre värda och fungerar på samma sätt.

För priset ledsen, naturligtvis, fakta. I genomsnitt är en låda med gott liv cirka 14-15 ton.
Inuti lådan 4 sensor.
Tyvärr har jag för tillfället inte en hel låda, så vad är det där. även 1 ny sensor i paketet finns inte att ta en bild (endast bilder som tagits tidigare). Det finns bara en sensor tillgänglig för tillfället som står på barnet. Med sensorer nu är det hårt för mig, som med pengar ((Men vissa bilder har överlevt, och jag ska visa dem.
Så här ser en startsats ut, vilken måste köpas av den som vill lägga övervakning på kroppen för sig själv eller barnet.

Detta är en sändare och sensorer. På det här fotot kan du se hur de nya sensorerna ser ut. Var och en är packad i ett individuellt paket. Det finns 4 sådana sensorer i lådan. Om vi ​​genomsnittliga kostnaden för en låda på 15 000 rubel, då kommer en sensor att kosta 3 750 rubel.

Sensorn i sig består av en inmatningsenhet som liknar en spruta och själva sensorn. Här ramade jag inmatningsenheten.

Och här, för att göra det tydligare, markerade sensorn.

Ta bort skyddsbandet från sensorens klibbiga fält.

Vi bearbetar hudens yta på den plats där vi bestämde oss för att installera och klistra in det.

Vi tar bort skyddsdelen från enheten.

Och kläm nålen med sensorn bristad i huden. Manipulation är mycket lik det faktum att det är som om vi klämde medicinen ur en spruta.

Efter att "sprutan" har tagits bort tillsammans med nålen från huden.
Huden är bara en tunn mustasch, som ett hår. Och från utsidan ser det ut så här.

Nu är det viktigast att sätta sändaren mycket noga på toppen av sensorn. Sensorns fot i detta är vår assistent.

Det är allt. Systemet är klart!

Det är fortfarande fallet för små, installera programmet i smarttelefonen och konfigurera fjärrkontrollen))

Jag nämnde redan fördelarna med sådan övervakning i mina tidigare recensioner.
Och säg nu specifikt om sensorerna.

Den största fördelen är att om du misslyckades med att installera något för första gången, släng inte sensorn bort. Hitta en video på Internet och försök att installera om den. Ja, det blir nödvändigt att träna, men det kanske inte fungerar första gången, men du vill spara pengar? Det är mycket nedslående på grund av några mindre missteg att kasta nästan 4 tusen rubel i soporna.
Vår pappa, till exempel, utbildad på gamla sensorer och kunde "återuppliva" en sensor som tidigare skadats. Och när det blev väldigt tätt med pengar kunde vi inte köpa en ny sensor, då installerade vi den här och försvarade den med framgång.
Jag vet att många av samma sensor, som redan försvarats vid förfallodagen, installerar om flera gånger, säger de att det är normalt. Jag är fortfarande rädd för att göra detta till ett barn. Installera om bara bra, inte serveras och bortskämd under installationsprocessen.

Ibland tenderar antennen att gå felaktigt om alla detaljer i sensorns insättningsteknik inte följs. Skärmen eller böjer eller in i huden som något felaktigt kommer in så att data på smarttelefonens skärm saknas. Så här förstörde vi vår andra sensor, som vi senare installerade om. Detta är den första minusen.

Smärta vid installation minus den andra. Men en sak tillfredsställer, smärtan är tillfällig. Du kan tolerera det och det kommer att passera om 5 minuter så snart nålen är borttagen från huden.
Det var sant att när vi var på ett sådant sätt att det skadade i flera timmar, även om allt verkade vara korrekt, kan det ha slagit fartyget, jag vet inte.
Det finns alla typer av narkossprayer som eliminerar smärta och om så önskas kan du hantera detta minus. Men igen kostar de extra pengar.

Men för mig är den största nackdelen att till ett sådant pris, enligt rekommendationerna i instruktionerna, bör 1 sensor fungera högst 10 dagar!
Faktum är att nästan alla bär den här sensorn så länge som ljud börjar. Buller i diabetikernas språk med fjärrkontroll kallas felaktiga sensoravläsningar. När han börjar "ljuga". Visar till exempel mycket kraftigt låga värden.

eller vice versa okarakteriskt hög.
Här borde det till exempel vara ett relativt enkelt schema, och glukospunkterna i blodet skulle ha gått när jag markerade de gröna linjerna.

Men sensorn blev "bullriga" och min smartphone signalerade mig om otroligt lågt socker, för att det verkligen inte var där. Men larmet i sådana fall händer. Därför rekommenderas att låga och höga blodsockervärden övervakas med en glukoseter.
Med sensorns ålder ökar mängden brus,

när en dålig dag han inte "dör" alls, det vill säga slutligen och oåterkalleligt börjar han inte "prata nonsens" eller "visa vädret", som vi säger))

Vissa människor klarar av att bära sensorer på samma sätt för mer än en månad, i vårt fall kostar 1 ungefär 10-14 dagar, då börjar det göra ljud.
Kunniga människor säger att det beror på sockerarter. Ju högre socker desto mer blir mustaschen täppt och ju snabbare sensorn försämras. Tyvärr är våra sockerar fortfarande mycket, väldigt långt ifrån idealiska. Särskilt under den senaste veckan händer något riktigt dåligt. Hoppa från 2 till 22 två. Men vi ger inte upp, vi hoppas och tror att vi kan bota den här dåliga djurens diabetes. Och allt kommer att bli bra! Vad önskar jag alla diabetiker, både stora och små. Allt kommer att bli bra, det viktigaste att tro och inte ge upp. Och med detta tillfälle gratulerar jag alla på det senaste dagen i kampen mot diabetes!

diskussioner

Dexcom G4 / G5 övervakningssystem

330 inlägg

Dexcom G4 Platinum

Vad är det kontinuerliga blodsockerövervakningssystemet? När du mäter blodsocker med en blodglukosmätare är detta en specifik procedur. Det är nödvändigt att ta bort enheten, leta efter en testremsa, peka ett finger och så vidare. Ibland är det kallt ute - ett test är inte möjligt. Ibland sover du - vad är testet här? Ibland rider du i en nära tunnelbana - det finns ingen tid att mäta. Ibland läser du en rapport från scenen. Men du vet aldrig vad som händer i livet.
Dexcom saknar alla dessa brister. Han mäter alltid socker - utan ditt deltagande. 12 tester görs per timme - var 5: e minut. Du går och lägger dig - och testen fortsätter att göras. Du tar en dusch - systemet håller reda på allt. Du går i parken med en hund - processen fortsätter. Under dagen utförs 288 test, det vill säga om du använde en blodglukosmätare för detta ändamål, skulle du ha spenderat 6 pack testremsor. Alla mätningar lagras i minnet och de kan alltid ses och analyseras.
Dessutom ger Decca signaler (ljud och / eller vibrationer) om något är fel med ditt socker. Socker föll för lågt och hypoglykemi kommer snart att bli en signal. Socker steg över gränsen du behöver - en varning. Socker faller dramatiskt (snabbt) eller stiger - ägaren kommer inte att vara kvar i okunnighet.
Med Deskom kan du helt enkelt gå och lägga dig och inte vara rädd för nattlig hypoglykemi eller förkrossat socker.
Hur gör Dexcom G4 Platinum

Dexcom G4 Platinum-systemet består av tre delar.

1. Mottagare, som visas i bildenBy storlek liknar en mobiltelefon, den kan bäras på ett bälte eller i en väska / väska. Det visar hur mycket socker du har just nu och kontrollerar hela systemet. För att styra den har en joystick. Precis som en mobiltelefon laddas den regelbundet från elnätet (ungefär en gång var tredje dag).

2. Sensor
En liten bit plast som är fäst på din kropp (på sidan, på underarm, på låret - som det är bekvämare för någon). Det är han som mäter direkt socker. Det är en förbrukningsvara, ungefär samma som testremsor. Dexcom föreskriver att det ska ändras en gång i veckan. Den verkliga erfarenheten hos många användare visar att en sensor varar i 2-3 veckor.

3. Sändare
Monterad på den installerade sensorn. Sänder en signal från sensorn till mottagaren.
Användning av Dexcom G4 Platinum eliminerar inte behovet av glukoleter - två gånger om dagen är det nödvändigt att mäta socker med hjälp av testremsor och mata in de erhållna värdena i systemet. Detta kallas kalibrering.
Användbar information om Dexcom G4 Platinum

En komplett bruksanvisning levereras med enheten, den ryska versionen kan hämtas från den här länken http://vk.com/doc-80203073_409500513?dl=745b071068abc..

Sensorer Dexcom G4 Platinum (Deck Jie four Platinum) är konstruerade för användning tillsammans med systemet för kontinuerlig övervakning av blodsockernivåerna Dexcom G4 Platinum. De är förbrukningsbara, det vill säga de måste ändras regelbundet. Tillverkaren rekommenderar att du gör det en gång i veckan (en gång var sjunde dag). Men enligt många testimonier och recensioner, liksom från vår personliga erfarenhet kan vi med säkerhet säga att sensorn fungerar normalt i två eller tre veckor.
Vissa användare, tillsammans med en vanlig patch, använder ytterligare sådana, och då kan det fungera ännu längre. Men det här är redan ett slags initiativ och en chans, och vi kan därför säga att sensorn är giltig i 2-3 veckor.

Hållbarhet
Tillverkaren fastställer hållbarhet för varje producerad sensor, varefter det inte rekommenderas att använda det. Det finns emellertid mycket bevis från olika personer från olika länder att sensorerna fungerar bra även efter utgångsdatumet. Det mest korrekta i denna situation är att alla måste fatta sina egna beslut.

Vattenpermeabilitet
Sensorer är inte rädda för vatten, du kan säkert ta en dusch och bad, bada i havet och bada i poolen, gå till bastun.

installation
Sensorinstallationen är enkel och tar bokstavligen en minut.

Dexcom butik recensioner

Jag njuter alltid av alla paket med sensorer. Vi är mycket glada över att vi hittade din webbplats. Till oss

Jag njuter alltid av alla paket med sensorer. Vi är mycket glada över att vi hittade din webbplats. Vi har en väldigt bra chef. Flickan gav ett bra samråd om produkten. Förklarade alla ytterligare åtgärder efter registrering och betalning av ordern. I allmänhet gjorde det första intrycket bra, nu beställer vi bara från dig.

Vad är du bra) Paketet nådde Nizhny Novgorod om 7-8 dagar utan några exempel

Vad är du goda kamrater) Paketet nådde Nizhny Novgorod om 7-8 dagar utan problem, lagret på hållbarheten är stort. Tack!

Jag är kund i denna butik i över ett år. Med paket, allt är alltid i ordning. P

Jag är kund i denna butik i över ett år. Med paket, allt är alltid i ordning. Allt kommer i enlighet med ordern. Bra gjort.

God dag! Idag fick jag mitt önskade paket med ett litet fall och jag stannade mycket

God dag! Idag fick jag mitt välkomstpaket med ett litet fall och var väldigt nöjd. Nu har jag ett mode tillbehör)) Förresten, det ser ut som det visas på bilden, vilket är väldigt nöjd! Tack för ditt arbete.

Tack. Mottog hans paket - mycket nöjd.

Tack. Mottog hans paket - mycket nöjd.

Erhöll sitt paket. Tack så mycket för snabbheten.

Erhöll sitt paket. Tack så mycket för snabbheten.

Webbplatsen är bekväm, ordern är utfärdad utan några problem. Efter betalningskontrollen kom omedelbart, vänta nu

Webbplatsen är bekväm, ordern är utfärdad utan några problem. Efter betalningen kom kontrollen omedelbart, nu väntar vi på våra sensorer

Allt är tillgängligt på webbplatsen, det fanns inga svårigheter att göra en beställning. löfte

Allt är tillgängligt på webbplatsen, det fanns inga svårigheter att göra en beställning. Paketet skickades snabbt, men leveransen var relativt snabb. Även om tiden är till vårt brev Ryssland. Allt kom intakt och i enlighet med ordern. Tack.

Tips och tricks för att använda Dexcom Continuous Glucose Monitoring System

Det hände sålunda att det viktigaste och användbara förvärvet för kontroll av diabetes för oss var en liten Dexcom-enhet, som "bara" gör vad blodglukosenivån visar. Men han gör det hela tiden. Vi var så imponerade av hans arbete att jag bestämde mig för att bli seriös om att leverera detta system till våra länder (det är nästan omöjligt att köpa det officiellt och tom inofficiellt, eftersom Förenta staterna förbjuder sin försäljning till "tredje världsländer")

Naturligtvis är systemet inte utan brister. Och det kan väl medföra oordning, och inte gynna, särskilt om en person är lat hur man studerar instruktionerna. Därför bestämde jag mig i denna separat anteckning för att lägga fram olika användbara tips och knep om användningen av Dexcom blodsockerövervakningsapparat. Vi använder oss själva systemet Dexcom Seven Plus, men jag tror att tipsen kommer att vara relevanta för Dexcom G4 Platinum, eftersom de ordnas och fungerar på samma sätt. Jag rekommenderar också att du granskar andra anteckningar på Dexcom-systembloggen.

Anteckningen kompletteras då erfarenheten växer. Jag hoppas också att någon från Deksko-användarna delar sin erfarenhet i kommentarerna.

När du först installerar sensorn, var inte lat för att läsa installationsanvisningarna kapitel med alla artiklar, plus titta på videon för tydlighet. Video om att installera Dexcom-sensorer på youtube är mycket, till exempel:


Installationen i sig är väldigt enkel, klar på några sekunder, men består av flera obligatoriska rörelser och villkor som måste komma ihåg och utföras. Om du "sparkar tillbaka" i kommentarerna (så att jag förstår att det är nödvändigt för någon), så kommer jag att skapa en rysk video med installationsanvisningarna.

Instruktionerna indikerar att sensorn endast kan placeras på magen och strikt i ett horisontellt läge. Kanske kan denna placering ge bättre resultat och mer noggranna mätningar, men tyvärr är placering på magen inte alltid bekväm. Om du inte uppmärksammar instruktionerna kan du säkert sätta sensorn på armen. Detta gäller särskilt för små barn som oftast har ett tunnt tjockt lager och ökad aktivitet i magen. På magen kan barn enkelt "slå över" sensorn. Det bästa stället för användarrecensioner och personlig erfarenhet: övre delen av armen, under axeln. Jag vet inte hur man ska förklara med ord, därför är det bättre att visa:

Runt om denna plats är sannolikheten att oavsiktligt haka och förstöra sensorn minst. Detta är mer sant för barn, för vuxna med ett val av plats lättare, vuxna rusar inte hela dagen, hoppar inte på sängen och kryper inte under bordet.

Sensorer med utgångsdatum för sterilitet kan användas som fräscha. Var noga med att läsa mer om sensorerna.

En mycket viktig och mest användbar egenskap hos enheten är trendpilarna för förändringar i blodsockernivån. Förstå vad den här eller den pilen betyder är nödvändig. Jag skrev en separat anteckning på trendpilarna.

Vissa läkemedel är inkompatibla med Dexcom och slår ner sitt vittnesbörd. Dessa inkluderar till exempel droger som inkluderar paracetomol (Paralen, Panadol, Valetol, Tylenol, Coldrex, Fervex, Tomapyrin, Vicodin) och andra smärtstillande medel, liksom vissa antipyretika. Om du tar mediciner eller genomgår en behandling bör du vara särskilt uppmärksam på dexkomavärdena och var noga med att kontrollera dem tills du är säker på att de inte går vilse på grund av dina mediciner.

Dexcom G4 övervakningssystem

Diabetes och dess behandling

Sida 1 av 72 1, 2, 3, 4, 5. 72

Dexcom G4 övervakningssystem

Re: Dexcom G4 har någon någonsin försökt?

Re: Dexcom G4 har någon någonsin försökt?

Dec's New Generation G4

Översättning av en artikel om lanseringen av en ny generation CGM Dexcom - Dexcom G4.
http://www.diabetesmine.com/2012/10/new. y-fda.html

"NewsFlash: Dexcoms Nästa Gen" Platinum "CGM Godkänd av FDA!
Av AmyT den 8 oktober 2012

Farväl, farväl till den goda gamla däcken oval!
Hej, Däck av den nya generationen G4 Platinum, som är mer elegant, mer exakt och mer som en iPhone än en medicinsk enhet!
Idag (8 oktober, Ca. Översättare) i San Diego släppte ett nyhetsmeddelande som meddelade att den mest efterlängtade Dec4 G4 Platinum har fått inträde från FDA. (Federal Diabetic Association).
Hela Deke-gruppen kollade på detta under en tid med larm, efter att Deku lämnade in en ansökan i mars 2012 och själva enheten lanserades i Europa i juli. Och nu - USA godkände det på mindre än 19 dagar! Långt lever FDA snabba budprocessen!
Deksky-direktören Terry Gregg sa att en sådan rekordtid för FDA: s ansökningsomgång denna fredag ​​var en överraskning för företaget, eftersom många experter är upptagna på EASD-konferensen i Berlin. Gregg sa att användare i USA kan skicka in ansökningar direkt, och den nya CGM kommer att skickas till dem inom 10 dagar.
Så vad är skillnaderna från Deck Seven Plus?
Med en nål med en diameter av ett mänskligt hår blev sensorn 60% mindre, vilket gör HA-mätningar var 5: e minut alla 7 dagarna.
Kliniska prövningar har visat att data blev mer exakta med 19% och för hypo-värden mindre än 4 blev de så mycket som 30%. Det här är mycket, väldigt mycket!
Den ovala mottagaren ersattes med en analog av iPod nano.
Ledningen ligger på Apple cirkel med huvudknappen i mitten.
Sändarens avstånd har ökat från 2 meter till 8!
Hypo-varning kan ställas in så mycket som 3! Före - 4.
Estetiskt ser det väldigt cool ut! Tunt, modernt, med färgfunktioner! Saken själv - från rosa och blå - till svart!
LSD-skärmen ger en "in motion" -bild, som visar inte bara nivån av glukos i blodet utan även hastigheten och riktningen av trenden för en förändring i denna nivå. (med välkända upp- och nedpilar på nivå för Ledger-värdet)
Med tanke på det nya sortimentet har experiment visat att enheten nu fångar 97% av alla läsningar mot 89 i den tidigare versionen. Det gör mindre "luckor" i bilden.
Varningstjänsten har också förbättrats - du kan använda olika toner för lågt, högt socker, och du kan även använda dina egna melodier.
Var försiktig, sensorer 7+ är oförenliga med nya och kommer inte att kunna fungera med nästa generations bildskärm. Seven Plus kommer inte längre att skickas till nya användare och kommer att ersättas helt med nya, även om företaget kommer att stödja Seven Plus på ett tag... tidsfristen är ännu inte inställd...

Det nya programmet heter Decca Studio, Internet-orienterad, tillgänglig online.
Den nya Dex-mottagaren har en universell USB-inbyggd port, och inte som den gamla, med en speciell kabel... Och några nya data kommer att synas med nya detaljer. Det kommer att finnas en sådan "rapportportfölj" som är speciellt anpassad för att användarna bättre ska kunna hantera sina GC-trender.

Programmet är utformat för vanliga användare, och låter alla typer av Yabloko ladda ner Windows emulatorn och använd sedan nuvarande! Tja, de gamla data från det gamla programmet kommer automatiskt att uppgraderas på det nya programmet.

Nu några viktiga frågor:

Pris?
Den nya G4 kostar $ 1198 - $ 50 mer än basmodellen för Dexcom 7+ (1158) En uppsättning 4 sensorer - 349 - samma pris... Omfattning (försäkring) är densamma om du inte ändrar dina betalningsuppgifter.

Garanti?
Ny mottagare - år, sändare - sex månader. Eftersom kostnaden ökar kraftigt...
Uppgradera?

Programmet kommer att vara tillgängligt för nuvarande Deck-användare. För de som köpt Dek innan 31 augusti 2012 och en annan garanti - 399, för dem som köpt i september - gratis.
För resten - på ett generellt sätt, under försäkringsskydd eller inte. Det finns ingen inblandning.

Kort sagt, redo omedelbart...
I allmänhet ser de på hur många som används, hur många beställda sensorer och bestämmer vem som behöver en ny enhet i första hand. Bestämd inom 10 arbetsdagar. Men alla kommer att få fram till december.

Endast för vuxna.
Förutom Dekke Seven Plus är det nuvarande FDA-godkännandet giltigt endast för personer över 17 år. Och inte avsedd för pediatrisk användning. Gregg sa att barnens version kommer att utvecklas 2013.

Det verkliga värdet av denna enhet är att det utvecklas för vidare utveckling och integration. Många insulinpumpstillverkare - Animas Ping, Insulet OmniPod, Tandem T-slim, Accu-Chec Spirit och Roche (fortfarande i utveckling) -Decks partner i att integrera dessa pumpar med CGM-teknik (Artificial Pancreas, som vi kommer ihåg ).

Hittills är alla dessa företag tysta (ingen kommentar) om tidpunkten för integrationen med G4. Men Animas Communications Director Krolin Pavis sa att företaget är glad att höra om G4-godkännande och det är nu viktigt att bekräfta att deras Vibe-produkt med G4-sensorer kommer att godkännas av FDA.
Även idag svarade Gregg även att Tandem undersöker hur man får G4 att arbeta med sina framtida pumpar och vad G5-sensorn väntar på - nästa generation! - Vad ingår i integrationskontraktet.

Däck G4 Platinum (Dexcom G4 Platinum) verklig hjälp med diabetes

Dagens artikel ägnas åt ett av systemen för kontinuerlig glukosövervakning, vilket på engelska låter som det kontinuerliga glukosövervakningssystemet (CGMS).

Det handlar om enheten Dexcom G4 Platinum (Deck G4 Platinum), som gör det möjligt att kontinuerligt övervaka sockernivån utan att piercera varje gång ett finger vilket gör diabetikerens liv enklare och lugnare.

Jag är säker på att varje person med diabetes skulle vilja köpa det här objektet efter att ha läst, och jag kommer berätta för dig hur man gör det.

Däck G4 Platinum (Dexcom G4 Platinum): Vad är det

Jag ska kortfattat prata om systemen själva, varför de är och hur de kan vara användbara i den dagliga träningen av sockerkontroll. Föreställ dig att du kan se förändringar i realtid i blodsockernivån. Du kan se hur mycket glukos stiger eller sänker efter att ha ätit eller splittrat insulin, under eller efter sport, kan du konstatera om sockernivåerna reagerar på stress, förebygga hypoglykemi, kontrollera socker under sjukdomen. Fantastiskt är det inte? Men utan att piercera fingrarna var 5: e minut. Om det för 10 år sedan var från en serie fiktion, nu är det vår verklighet.

Du kan förstå från själva namnet att denna enhet utför kontinuerlig övervakning genom frekventa mätningar av sockernivåer. Mätningar tas var 5: e minut och resultatet visas på skärmen. Således ser en person hur glukosnivån förändras i närheten av realtid. Eftersom det bara finns tre företag i världen som producerar sådana apparater, kommer jag att prata om principen om operation på exemplet av Dexcom. Jag kommer att jämföra olika övervakningssystem med varandra i följande artiklar, prenumerera på blogguppdateringar, för att inte missa.

Hur fungerar Dex G4? (Dexcom G4)

En konstant övervakningsanordning består av en sändare (sändare), en mottagare (mottagare) och en sensor som förbrukningsartiklar. Socker mäts inte i blodet, men i den extracellulära vätskan, eftersom sensorn som sändaren är fastsatt placeras under huden, in i fettlagret.

Principen för operationen är väldigt enkel: En signal kommer till sändaren genom sensorn, och den skickar den till mottagaren, vilken omvandlar den till ett digitalt värde. Jag kommer inte att belasta dig med hur det här görs tekniskt, eftersom denna kunskap inte ger dig något praktisk värde.

Mottagaren har en skärm där mätvärdena visas som en graf. Mätningar sker var 5: e minut, resultaten kommer att se ut som punkter på en graf. Klyftan mellan två punkter är 5 minuter. Det finns enheter som mäter i våra vanliga mmol / l, och det finns enheter som mäter i mg / dl. För att konvertera mg / dL till mmol / L, dela upp med en faktor 18.

Eftersom sensorerna, beroende på modell, är utformade för en viss tid, måste de periodiskt ändras. Det är upp till sensorerna att du måste spendera pengar för att enheten ska fungera ständigt.

Med andra ord, sensorer för CGMS som testremsor för mätaren. På Dexcom är sensorerna officiellt utformade i 7 dagar, men som det visade sig i praktiken kan dessa sensorer stå i två veckor och till och med springa för en tredje term.

Jag skulle genast säga att vi i tre veckor inte hade en sensor, men det skulle starta säkert och stå, bara vi tog bort det med avsikt, men av andra skäl. Generellt sett är varje sensor stabil i två veckor, och mätkvaliteten påverkas inte signifikant.

Dekcom Modeller (Dexcom)

Om du bor i Ryssland och bestämmer dig för att köpa den här enheten, kommer du officiellt inte att kunna göra det. Och allt eftersom denna enhet inte är registrerad hos oss och inte har någon licens att sälja. Men jag har bra nyheter för dig: du bor i XXI-talet, och du har Internet. Var och hur man köper den här enheten kommer jag att berätta för dig senare.

DexCom har arbetat med ett kontinuerligt glukosövervakningssystem i 15 år i USA. Forskare tog 7 år att studera driften av enheten och förbereda den för massförsäljning.

För närvarande har tre generationer av dessa enheter ändrats. Den första CGMS kom från samlingslinjen 2006 och kallades Dexcom STS. Men det finns ingen gräns för perfektion, forskare arbetade vidare och förbättrade sina avkommor. Således föddes ljuset från andra generationens Deck - Dexcom SEVEN (Deck 7+). Sensorer av denna generation kan arbeta kontinuerligt i sju dagar. För det tredje, men jag är säker på att den senaste generationen är Dexcom G4 PLATINUM.

Idag på Internet kan du köpa de senaste två generationerna av Deskom:

  • Däck 7+ (topp)
  • Dex g4 platina (botten)

Sedan 2016 har en ny version av Dexcom G5 mobilen (Deck G5 Mobile) släppts, vilket gör att du kan titta på blodsocker på din telefon. Läs mer i artikeln "Dexcom G5 mobil - kontroll sms från var som helst i världen." Den är lämplig för vuxna barn som går till skolan eller dagis och mamma behöver se sitt socker. För mycket små barn som, med sina föräldrar, är G4 tillräckligt, eftersom det inte är vettigt att överbetala för en funktion som du inte behöver än.

Officiellt har utgåvan av Dekk 7+ avbrutits, därför innebär alla erbjudanden att sälja denna modell försäljning av begagnade apparater. De säljs till ett mycket lägre pris än den senaste generationsenheten.

Användare hävdar att även använda enheter fungerar väldigt bra, och tillverkare hävdar att sensorerna för denna modell kommer att säljas under mycket lång tid enligt amerikanska lagar. Därför skulle Deck 7+ vara ett utmärkt alternativ med en begränsad budget eller vid osäkerhet om behovet av att köpa.

Vad är skillnaderna mellan dessa modeller?

De som lyckades använda båda modellerna noterar inte en signifikant skillnad i mätnoggrannheten. Men skillnaderna finns fortfarande kvar.

  • Först är mätnoggrannheten. Tillverkare hävdar att de nya modifieringsåtgärderna suger nollare med 19% och på socker mindre än 4,0 mmol / l - med 30%.
  • För det andra, design, display och kontrollknapp. Den nya modellen är mer som en telefon, har en rektangulär form, i motsats till den ovalformade sju. För dem som inte vill annonsera sin sjukdom kommer det att vara viktigt. På G4 LCD-skärmen, färg. I de sju - svarta och vita. Det finns flera kroppsfärger att välja mellan. Kontrollknappen är gjord i en cirkel, som en iPod nano.
  • För det tredje, signalintervallet. En av de stora fördelarna för vår familj är personligen spridningen av signalöverföring. G4 har förmågan att sända en signal på ett avstånd av upp till 6 meter, i motsats till de sju som alltid bör bäras med honom. Det är mycket bekvämt för föräldrar till småbarn med diabetes. När barnet exempelvis är involverat i utvecklingscirkeln och sportsektionen kan föräldern sitta bakom väggen med mottagaren, övervaka sockernivån och ingripa i tid om situationen kräver det. Eller föräldern kan alltid bära mottagaren med honom när han går med barnet till affären eller gästerna och inte störa honom för att titta på sockret. Om en person förvärvar en enhet för sig själv, kanske den här funktionen inte behövs.
  • Fjärde, varningssystemet. Varningssystemet förbättrades. Det är möjligt att använda olika melodier för höga och låga sockernivåer, och du kan också använda dina nedladdade melodier.

Också nödvändig är datautmatningen från mottagaren till datorn. Om den gamla modellen använde en speciell kabel, är den nya modellen ansluten till datorn med en universell USB-port. Med Dexcom kommer installations cd med programmet, vilket är väldigt enkelt att installera. Att arbeta med data i detta program är en separat låt, så jag kommer att berätta om det i detalj i min nästa artikel.

Den övre bilden visar storleken på olika sändare från olika CGMSs. Den nedersta bilden visar placeringen av sensorn och sändaren, då barn kan placeras på axelns sidoyta.

En annan skillnad som användarna påpekar är batterilivslängd. Det gamla batteriet varar längre eftersom skärmen inte kräver mycket energi. Vår G4 har hälften av laddningen ungefär den tredje användningsdagen, så batteriet kan tåla en vecka utan laddning. Det var så att vi glömde att ladda upp huset när vi lämnade för Kazan, men det visade sig att avgifterna från våra SONY smarttelefoner är perfekta för enheten.

Jag vet inte hur viktigt det är för ryska användare, men Dexcom SEVEN integrerar perfekt med några insulinpumpar, till exempel OmniPod. Tyvärr har jag inte hittat sådan data på G4, men jag är säker på att det inte heller är långt ifrån, om det inte har hänt än.

Nackdelar och egenskaper hos CGMS

Tänk inte att dessa system har några brister och de är idealiska att använda. Tyvärr är detta långt ifrån fallet. Liksom alla elektronik har kontinuerliga övervakningssystem ett antal nackdelar, som är förknippade med deras egna egenskaper. Informationen i detta avsnitt gäller alla kända CGMSs.

  • Eftersom bestämningen av glukosnivå sker i den extracellulära vätskan, och inte i blodet, är det en naturlig fördröjning i resultaten. Det vill säga, CGMS-glukosvärden kommer att motsvara blodsockernivån från ett finger 15-20 minuter gammalt. Till exempel är nivån av socker i anordningen 7,5 mmol / l, vilket innebär att denna nivå var i kapillärblod 15-20 minuter sedan. När sockret är stabilt skapar det en känsla av att instrumentet och glukometern synkroniseras, men det är inte så. Bara fluktuationer av stabila sockerarter är obetydliga och på 15-20 minuter kan denna nivå helt enkelt inte förändras.

En rimlig fråga uppstår: "Varför då är den här enheten alls, eftersom den inte speglar verklig verklighet?" Faktum är att vid första anblicken är fördelarna inte synliga, men det är bara vid första anblicken. När du börjar förstå driften av systemet och testa det själv blir fördelarna uppenbara.

Vi vet alla hur viktigt en normal glukosnivå är, helst hela dagen och natten. Kan du vara 100% säker på att du eller ditt barn har sockernivån i det normala intervallet för hela dagen, när du använder en glukometer för att mäta från 0 till 8-10 gånger per dag. Även om du mäter oftare ger det inte något sådant förtroende, för du ser inte vad som händer i intervallet mellan mätningar. Du kan bara gissa.

Till exempel mäter du socker varje gång före en måltid, 2 timmar efter en måltid och på natten. Låt samtidigt mätaren ha socker i intervallet 5,0-7,5 mmol / l. Det verkar som att allt är bra, men... Om du sätter en sensor på Dexcom eller någon annan CGMS kan du se följande bild. Den normala nivån av socker före en måltid stiger kraftigt på en halvtimme efter att ha ätit till höga siffror, till exempel 13,5 mmol / l, och vid den andra timmen faller den säkert till önskad 7,5 mmol / l. Det visar sig att nivån på socker inte alltid är så normal. För övrigt underskattas instrumentvärdena vanligtvis med ca 0,5 mmol / l, även efter kalibrering. Jag förstår fortfarande inte vad det här kan vara kopplat till.

Den mest värdefulla saken i denna information är att den kan användas för att rätta till situationen. Det räcker bara att börja äta efter injektionen, det vill säga att klara en stor exponering av insulin. Samtidigt får du inte en kraftig ökning av sockernivån, men efter 2 timmar kan du ha ett lägre värde än tidigare. Förresten, jag pratar om ett mycket verkligt fall när vi först sätter enheten på sonen.

Detta är bara en av de många fördelarna med att använda ett kontinuerligt glukosövervakningssystem. Jag kommer att prata om resten i nästa artikel när jag kommer att beskriva vår erfarenhet mer detaljerat. Artikeln kommer att släppas snart, missa inte.

  • En annan egenskap hos systemet, som kan hänföras till bristerna, är behovet av att kalibrera enheten. Det innebär att minst två gånger om dagen är det nödvändigt att mäta nivån av socker i blodet från ett finger med en glukometeter och ange värdet i delen. Ju oftare kalibreringen görs, ju mer exakt fungerar det. Således är användningen av Dexcom omöjlig utan samtidig användning av mätaren.

Dessutom varnar tillverkare att glukosövervakningssystemet inte på något sätt ersätter glukometern och att det är absolut nödvändigt att blodglukosnivåerna mätes med en vanlig glukoleter före varje måltid för att beräkna insulindosen. Således måste du spendera testremsor, även om det är i mycket mindre kvantiteter.

Om vi ​​till exempel använde 10-12 testremsor per dag tidigare, är det tillräckligt för oss 3-4 gånger om dagen, för på stabila sockerarter använder jag Decke-data före måltider, eftersom det är experimentellt verifierat att det inte finns någon skillnad mellan indikatorerna mer än 0,5 mmol / l.

  • Frånvaron av officiella representantkontor i Ryssland kan också tillskrivas brister, eftersom det inte har blivit någon garanti för driften av den här enheten med att ha köpt enheten "med händerna". Det visar sig att du gör ett köp på egen risk. Dessutom måste du själv förstå systemets invecklingar, om säljaren inte kan eller inte vill hjälpa dig.

Jag har dock bra nyheter för dig. Du läser bloggen "Socker är okej!", Ägaren av vilken känner till driften av enheten är nästan allt på personlig erfarenhet och är beredd att dela med sig av sin kunskap med dig och berättar också för vem du kan köpa den här enheten och förbrukningsmaterial till attraktiva priser och utan rädsla för att bli lurad. Jag kommer att berätta om den andra lite senare.

  • Det höga priset är också en nackdel, men mer på det i nästa avsnitt.
till innehåll

Hur mycket kostar Dexcom?

Priserna är för 2013. Kanske är det viktigaste kriteriet vid urval och inköp kostnaden. Jag måste genast varna dig att Dexcom inte är en billig sak. Tyvärr kan inte alla ha råd med detta mirakel av elektronik. Men super dyr kan den här enheten inte kallas. En medelinkomstfamilj kan ha råd med inköp och underhåll av en däck, eventuellt på bekostnad av mindre viktiga utgifter. Dessutom betalas alla föräldrar till barn med diabetes en pension, som kan täcka en del av de månatliga utgifterna.

Eftersom Dekk 7+ har upphört, kan du bara köpa en begagnad enhet. Det kan ta en tid, men du måste komma ihåg att sändaren (sändaren) fungerar på ett batteri som inte kan ändras. Och när batteriet går tomt, kan du helt enkelt kasta det och köpa en ny. Sändaren från G4 passar inte mottagaren på de sju och vice versa. Dessutom måste du köpa en sändare som kommer att sända i det system där mottagaren är programmerad. Med andra ord kan en sändare som sänder i mmol / L inte kunna arbeta med en mottagare inställd på mg / dL.

Det är ganska möjligt att köpa en begagnad enhet för $ 550, och senare en sändare för samma pris. Sensorer för de sju är billigare än för G4. Sensorer fungerar också endast med mottagare och sändare. Det finns 4 sensorer i en låda, som exakt beräknas av tillverkare i 1 månad när systemet används. Sensorlådan kostar i genomsnitt 250-300 kronor. Men om du sätter en sensor i två veckor, så kommer lådan att vara tillräckligt i 2 månader. Det visar sig att sensorerna kostar dig 2 gånger billigare. (priser i slutet av 2014)

Var kan man köpa?

Det första alternativet är att köpa via ett representativt kontor i Holland. Vi köpte vår första Deskom exakt där från en Dexcom-representant i Nederländerna, vars namn är Wilco Bornkamp. Det här är det enda sättet att köpa Deck G4 utan att få läkares recept, för om du väljer att köpa via en vän, till exempel i USA, måste du göra det med en amerikansk läkare, och utan det kommer du helt enkelt inte att kunna sälja enheten.

Jag hittade information om Wilco i ett av forumen där folk aktivt beställer Dexcs och sensorer för dem från honom. Sedan skrev jag honom ett brev, naturligtvis, på engelska (ja det finns en Google-översättare :)). Fick ett positivt svar och började en lång korrespondens med förtydligandena och krysskontrollen (det är hemskt att ge pengar, och plötsligt...). Som ett resultat skickade han en faktura för 1258 euro. Vi skulle köpa en mottagare, en sändare och en låda med sensorer. Separat kostar sensorerna 280 euro, men om du tar 4 lådor i taget, då 260 euro per lådan. För överföringen kommer att behöva betala ytterligare 40 euro (priserna är i oktober 2013).

Sedan skickade vi det begärda beloppet via en bank till sitt bankkonto, och efter ca 15-20 dagar mottog vi välkomstfältet och till slut andades av lättnadshöjt. Det fungerar! Om du vill beställa via det, här är hans e-postadress: [email protected] Förresten, när du beställer, be om att skriva en spårkod för att spåra paketet via online-posttjänsten i Ryssland. Jag vet inte om det fungerar med det här.

Det andra alternativet är att köpa i vår webbutik Socker är normalt. Måttenheten är mmol / l och det finns ingen språkbarriär. Vi kan svara på alla frågor via telefon eller vats ap. Du kan beställa enheten genom att gå till butikssidan.

Jag har allt! Om du gillade artikeln klickar du på de sociala nätverksknapparna nedan. Vi ses igen!

Med värme och omsorg, endokrinolog Lebedeva Dilyara Ilgizovna

DEXCOM G4-systemet (kontinuerlig övervakning av blodglukoskoncentrationen (CGM)

Vad är Dexcom G4 Platinum

Vad är det kontinuerliga blodsockerövervakningssystemet? När du mäter blodsocker med en blodglukosmätare är detta en specifik procedur. Det är nödvändigt att ta bort enheten, leta efter en testremsa, peka ett finger och så vidare. Ibland är det kallt ute - ett test är inte möjligt. Ibland sover du - vad är testet här? Ibland rider du i en nära tunnelbana - det finns ingen tid att mäta. Ibland läser du en rapport från scenen. Men du vet aldrig vad som händer i livet.
Dexcom saknar alla dessa brister. Han mäter alltid socker - utan ditt deltagande. 12 tester görs per timme - var 5: e minut. Du går och lägger dig - och testen fortsätter att göras. Du tar en dusch - systemet håller reda på allt. Du går i parken med en hund - processen fortsätter. Under dagen utförs 288 test, det vill säga om du använde en blodglukosmätare för detta ändamål, skulle du ha spenderat 6 pack testremsor. Alla mätningar lagras i minnet och de kan alltid ses och analyseras.
Dessutom ger Decca signaler (ljud och / eller vibrationer) om något är fel med ditt socker. Socker föll för lågt och hypoglykemi kommer snart att bli en signal. Socker steg över gränsen du behöver - en varning. Socker faller dramatiskt (snabbt) eller stiger - ägaren kommer inte att vara kvar i okunnighet.
Med Deskom kan du helt enkelt gå och lägga dig och inte vara rädd för nattlig hypoglykemi eller förkrossat socker.
Hur gör Dexcom G4 Platinum

Dexcom G4 Platinum-systemet består av tre delar.

1. Mottagare, som visas i bildenBy storlek liknar en mobiltelefon, den kan bäras på ett bälte eller i en väska / väska. Det visar hur mycket socker du har just nu och kontrollerar hela systemet. För att styra den har en joystick. Precis som en mobiltelefon laddas den regelbundet från elnätet (ungefär en gång var tredje dag).

2. Sensor
En liten bit plast som är fäst på din kropp (på sidan, på underarm, på låret - som det är bekvämare för någon). Det är han som mäter direkt socker. Det är en förbrukningsvara, ungefär samma som testremsor. Dexcom föreskriver att det ska ändras en gång i veckan. Den verkliga erfarenheten hos många användare visar att en sensor varar i 2-3 veckor.

3. Sändare
Monterad på den installerade sensorn. Sänder en signal från sensorn till mottagaren.
Användning av Dexcom G4 Platinum eliminerar inte behovet av glukoleter - två gånger om dagen är det nödvändigt att mäta socker med hjälp av testremsor och mata in de erhållna värdena i systemet. Detta kallas kalibrering.
Användbar information om Dexcom G4 Platinum

Enheten kommer komplett med manualen, den ryska versionen kan hämtas från den här länken http://vk.com/doc-21482729_329514153

Sensorer Dexcom G4 Platinum (Deck Jie four Platinum) är konstruerade för användning tillsammans med systemet för kontinuerlig övervakning av blodsockernivåerna Dexcom G4 Platinum. De är förbrukningsbara, det vill säga de måste ändras regelbundet. Tillverkaren rekommenderar att du gör det en gång i veckan (en gång var sjunde dag). Men enligt många testimonier och recensioner, liksom från vår personliga erfarenhet kan vi med säkerhet säga att sensorn fungerar normalt i två eller tre veckor.
Vissa användare, tillsammans med en vanlig patch, använder ytterligare sådana, och då kan det fungera ännu längre. Men det här är redan ett slags initiativ och en chans, och vi kan därför säga att sensorn är giltig i 2-3 veckor.

Hållbarhet
Tillverkaren fastställer hållbarhet för varje producerad sensor, varefter det inte rekommenderas att använda det. Det finns emellertid mycket bevis från olika personer från olika länder att sensorerna fungerar bra även efter utgångsdatumet. Det mest korrekta i denna situation är att alla måste fatta sina egna beslut.

Vattenpermeabilitet
Sensorer är inte rädda för vatten, du kan säkert ta en dusch och bad, bada i havet och bada i poolen, gå till bastun.

installation
Sensorinstallationen är enkel och tar bokstavligen en minut.

Dexcom-produkter i Ryssland idag är inte certifierade.

kategori

Relaterade artiklar

beskrivning

attribut

(Priset på varje uppsättning inkluderar månatligt omfattande support, hjälp vid installation, installation av enheten och optimering av ersättning för diabetes)

ca. Alla Dekskoy i vår butik - original, tillverkad i USA.

1) Helt nya Dexcom G4-kit. Pris 900 dollar. (endast några uppsättningar kvar)

2) EXKLUSIVT! Dexcom G4 Share: Inbyggt Share System Dexcom System är ett system med onlineövervakning inbyggd i mottagaren. Det bästa systemet bland alla versioner av Dexcom. Med det här systemet kan du se instrumentavläsningar via Internet på något avstånd. Systemet kombinerar fördelarna med G4 (sändarens långa arbete) och G5 (funktioner för att arbeta med teleons och online-spårning). Systemets pris (delmottagare med integrerad övervakning, sändare för den, sensorboxen) är $ 1500. Du kan lägga till systemet smart klocka med rabatt. Kort sagt, vad ger ny poklenie. - sista exemplet kvar!

2a) Bildskärm för den nya generationen G4 Share (med inbyggd onlineövervakning) och sändare. Ny sändare med 6 månaders garanti, övervaka mottagaren B.u. med 1 månaders garanti Skärmen är fullt fungerande, i gott externt skick. Pris med en låda med sensorer - 1200.

3) Användningssats G4 monitor och ny sändare. Skärmen har använts under en tid (för att justera pumpen), sändaren är ny. Pris $ 800 per set, inklusive sensorer.

Specialerbjudanden från vår sida. Nytt eller använt och beprövat system Dexcom G4 Platinum. För många kan priset för ett nytt system för kontinuerlig glukosövervakning verka för hög, så för dem som har begränsade medel eller bara vill bekanta sig med ett system för kontinuerlig övervakning för inte så stora pengar, erbjuder vi en unik tjänst: möjligheten att köpa en begagnad produkt. version av systemet. Om det inte finns någon tillgänglighet nu, men du vill ha ett sådant system, lämna en förfrågan, kommer vi definitivt att hitta ett komplex för dig. Priset varierar för varje uppsättning. Också regelbundet finns helt nya system från apoteket.

Nuvarande pris för Dexcom 4G Platinum-systemet är listat antingen för den aktuella uppsättningen (om tillgänglig) eller för den senast sålda uppsättningen. Den faktiska närvaron anges i fetstil i början av beskrivningen. Priset varierar för varje G4-kit beroende på satsen och fullständigheten.

Funktioner av detta erbjudande:

+ möjlighet att köpa ett system med kontinuerlig glukosövervakning Dexcom G4 billig
+ individuell tillvägagångssätt och användarråd (läs personlig erfarenhet med ett liknande system)
+ instruktion på ryska (skickas till alla kunder i PDF-format).
+ Butiken garanterar leverans av varor och prestanda vid tidpunkten för försäljningen
- För användning Kits garanteras inte kontinuerlig drift. Effektiviteten kontrolleras vid tidpunkten för inköp av varor, hur länge systemet kommer att fungera i kontinuerligt driftläge, är det svårt att säga att det högst sannolikt kommer att ställas in i sex månader eller ett år, eller kanske bara några månader, varefter det kommer att behöva bytas ut av sändaren (kan köpas separat). Du måste överväga detta när du köper.

Glöm inte prenumerera på ett specialiserat nyhetsbrev shop. Alla engångsreklam, specialerbjudanden och nya förbrukningsvaror publiceras genom det.

Byte av mikro USB-port i Dexcom G4

För en vecka sedan köpte jag ett speciellt fall för hård kabelhållning när jag var ansluten till kontakten, men jag hade inte tid att använda hur allt hände.

Googling, jag fick reda på att många är annorlunda, någon försöker skära fallet Dremel, någon övningar. Eftersom jag inte har verktyg som Dremel bestämde jag mig för att agera svårt, men enligt min mening på ett mer exakt sätt. Jag bestämde mig för att göra ett spår vid korsningen av halvorna med ett skarpt verktyg av knivtyp. Detta fall är mödosamt och kräver uthållighet. På allt detta (skära) tog det mig ungefär en timme. Nedan finns ett foto av mitt arbete:

Det var inte alltid möjligt att göra spåret noggrant, ibland flög verktyget ut ur spåret

Kroppen börjar långsamt ge in för försök att öppna

Tja, fallet gavs och tyst föll i 2 delar)) Det är en liten varning, från hörnet där högtalaren är placerad, måste du skära på fodralet noggrant, högtalartråden passerar nära.

Batteriet som finns i mottagaren, om någon vill ändra den, kan den hittas genom att markera

Mottagarens översta bord, i det som det visade sig 2 brädor

Här är det den misshandlade kontakten som enligt recensioner redan har skämt bort Dexcom-användareens nerver

Mottagarens bottenbräda

Dexcom analyseras fullständigt


Nu löds kontakten på plats. Bland alla reparatörer av mobiltelefoner som jag närmade mig, vägrade alla att demontera sig själva. Var bara redo att lödda kontakten. Endast detta underkastade mig att fortsätta med demonteringen av mottagaren.

Anslutningen på högtalaren måste demonteras och löds bara ledningarna till styrelsen.
Redan är fallet planterat på limet "Moment" för plast,

Vi kontrollerar uppsatsens arbete för fjärrövervakning

Med tanke på erfarenheten av utländska kollegor bestämde jag mig för att fästa kabeln som var ansluten till Dexcom tätt. Till att börja med fyllde han den med plast från en pistol. Allt detta ser väldigt hemskt ut, men det används i systemet och allt kommer att vara i omslaget, så det kommer inte att bli särskilt synligt.


Till slut använde jag till och med elektriskt tejp (det var inte blått till hands - :)), tyget håller kroppshalvorna tills limet har torkat helt.

Sedna fick henne efterlängtade Dexcom G4

Sedna fick henne efterlängtade Dexcom G4

Kristyulya, hur mycket är detta mirakel och väntat länge?

Vi väntar på kommentarer på dina känslor))

kommutat, beställt från Tjeckien, paketet nådde en vecka före S: t Petersburg.

En mottagare, en sändare och 2 lådor sensorer, i varje låda med en 4 sensor, kostar allt 100 med något tusen (jag kommer inte ihåg exakt 110 eller något om det)

  • 3expenditure
  • 2 mars 2016
  • 23:08

Embody6334, det finns ingen smärta när man poserar? Jag planerar att beställa min dotter.

  • albright
  • 2 mars 2016
  • 23:08

Och vad är det, och för vad

  • embody6334
  • 2 mars 2016
  • 23:08

mongoose, idag satte jag det på lunch, jag trodde det skulle vara smärtsamt att sätta en sensor men det visade sig inte vara märkbart alls) Jag gick igenom hela dagen och märkte inte något på min hand)

  • embody6334
  • 2 mars 2016
  • 23:09

3exponering, kände inte alls) det finns inget obehag

  • mungor
  • 2 mars 2016
  • 23:10

Embody6334, det är jättebra! Jag tänker bara att sätta övervakning också, så jag studerar)

  • embody6334
  • 2 mars 2016
  • 23:11

albright, kontinuerligt blodsockerövervakning

  • 3expenditure
  • 2 mars 2016
  • 23:11

Embody6334, tack för svaret. På vilket avstånd kan du följa resultaten på fjärrkontrollen! (5,10 meter, hur mycket?) Om jag lägger min dotter, kommer hon att vara i ett annat rum - kommer jag se resultatet utan att dra på henne?

  • embody6334
  • 2 mars 2016
  • 11:15 p.m.

3export, kan bara inte säga, för Jag bär det alltid bredvid mig, men det verkar vara 6 meter

  • 3expenditure
  • 2 mars 2016
  • 11:15 p.m.

Embody6334, hur sena är läsningarna?

  • embody6334
  • 2 mars 2016
  • 23:17

3expenditure, förstod inte frågan) åtgärder varje 5min och resultatet är omedelbart synligt

  • unbeknownst
  • 2 mars 2016
  • 23:18

Avståndet är upp till 6 meter. Förseningen är 20 minuter.

  • embody6334
  • 2 mars 2016
  • 23:19

Unbeknownst, vad är förseningen?) Jag förstår bara lite om vilken typ av försening det är))

  • unbeknownst
  • 2 mars 2016
  • 23:20

embody6334, värdet av socker som nu är på skärmen var för 20 minuter sedan

  • 3expenditure
  • 2 mars 2016
  • 23:22

Unbeknownst, tack för svaret. )))

  • embody6334
  • 2 mars 2016
  • 23:24

unbeknownst, hmm. Jag vet inte hur många gånger jag jämförde avläsningarna på glitchen och vad som var på skärmen samtidigt. +/- par enheter

  • kommutera
  • 2 mars 2016
  • 23:24

Embody6334, tack för svaret)

  • swimsuit199608
  • 2 mars 2016
  • 23:54

3export, ja, hon spelar i barnkammaren, jag över rummet, i köket ser jag hennes socker.

  • 3expenditure
  • 2 mars 2016
  • 23:55

Baddräkt199608, är det ca 6-8 meter?

  • swimsuit199608
  • 03 mars 2016
  • 00:07

Snarare, sex mest. Och på natten ligger jag bredvid mig på sängbordet och behöver inte springa för att mäta ständigt. På en promenad, i träning, klasser, för ett barn är ovärderligt.

  • maid8922
  • 03 mars 2016
  • 00:10

Och hur mycket är rasshodniki?

  • eardrum199805
  • 03 mars 2016
  • 00:29

Om inte svårt, berätta om priserna och hur mycket för förbrukningsvaror per månad

  • embody6334
  • 03 mars 2016
  • 00:32

Maid8922, nu kostar sensorns kassaskåp 22 tusen, det finns 4 sensorer, en verkar vara tillräckligt i 2-3 veckor, jag kan inte säga säkert) Jag går själv bara en dag)))

  • embody6334
  • 03 mars 2016
  • 00:32

Eardrum199805, gå här i den här gruppen https://vk.com/dexcomg4platinu m

Jag beställde där, allt är detaljerat där, vad och hur mycket kostar det))

  • maid8922
  • 03 mars 2016
  • 00:40

embody6334, 25 tusen per månad ut (

  • maid8922
  • 03 mars 2016
  • 00:41

Embody6334, och där kan du på något sätt göra något som skulle övervaka en gång i timmen? Så nog för längre)

  • missionary7540
  • 03 mars 2016
  • 00:43

maid8922, det är omöjligt. Sensorer kan stå upp till tre veckor. I genomsnitt två veckor. Så en låda i två månader.

  • uppsåt
  • 03 mars 2016
  • 09:40

Jag kunde inte gå så länge. Med sensorn kunde jag knappast gå iväg för 1 dag.

  • bakersfield
  • 03 mars 2016
  • 09:59

3expenditure, min son går på gården och på 2: e våningen i däck på balkongen ligger och fångar den)), utan väggar tar han 8 meter

  • patriarkatet
  • 03 mars 2016
  • 10:14

Embody6334, vi har den första sensorn 5 veckor försvarade

  • patriarkatet
  • 03 mars 2016
  • 10:16

Embody6334, så jag märkte inte förseningen, inte 20 minuter), alltid exakt

  • patriarkatet
  • 03 mars 2016
  • 10:16

Och vilken storlek patch tog de?

  • embody6334
  • 03 mars 2016
  • 10:18

patriarken, 10 * 12,5 cm och klippa den i halv)

  • patriarkatet
  • 03 mars 2016
  • 10:26

Embody6334, tack och klipp ett hål?

  • embody6334
  • 03 mars 2016
  • 10:26
  • 0chortle0
  • 03 mars 2016
  • 10:48

Oooh! Det här är min dröm!

  • 0chortle0
  • 03 mars 2016
  • 13:04

extracellulär, kan du! Fråga bort!

  • cyklist
  • 03 mars 2016
  • 13:33

Maid8922 kan sensorn fungera längre. Vi är klart värda 3 veckor. Det visar sig 6000 i 3 veckor.

  • maid8922
  • 03 mars 2016
  • 13:43

cyklist, fyller du inte dig själv? Hans enda kast och förändring

  • embody6334
  • 03 mars 2016
  • 1:45 pm

maid8922, det är inte nödvändigt att fylla det med någonting, det är inte en pump

  • cyklist
  • 03 mars 2016
  • 13:56

Andrew, sensorn är en tunn hårelektrod med någon form av mikroelektronik. Förbrukningsartiklar som en kanyl i en pump.

  • brimstone875
  • 03 mars 2016
  • 15:02

kan det sättas på vilken plats som helst?

  • brimstone875
  • 03 mars 2016
  • 15:08
  • paterson
  • 03 mars 2016
  • 18:47
  • bureaucratic199803
  • 03 mars 2016
  • 19:38

Jag gick också med här) bra sak, du vet var loppet. Jag sätter i magen. Du känner dig inte alls. Men jag längtade inte längs honom. En gång var sjätte månad eller ett år kan ställas in. Men ständigt gå med honom är inte ett alternativ alls. Och då kommer Christine att bli uttråkad. Men som ett alternativ är ibland för exakt kontroll saken.

Om Oss

Ett hormonalt blodprov - ett insulintest - utförs enligt instruktioner från en läkare - en endokrinolog. Huvudindikationer: diagnos av diabetes mellitus, misstanke om bukspottskörteltumörer (ansvarig för produktion av ett hormon), misstankar om misslyckande i metaboliska processer, övervakning av effektiviteten av behandlingen.